"Идиот" Алардајс није више селектор Енглеске!

"Навукли су га" и указали на то да није баш потпуно поштен и имун на мито и корупцију, после чега је понудио оставку, а она била прихваћена. Водио је Енглеску само 90 минута.

Фудбал 27.09.2016 | 22:00
"Идиот" Алардајс није више селектор Енглеске!
Новинари на задатку довели су до смене тек постављеног селектора репрезентације Енглеске, Сема Алардајса, свега 67 дана након што је промовисан у наследника жестоко критикованог Роја Хоџсона.

Сатеран уза зид, након што је наводним менаџерима поделио савете како да изиграју правила организације у којој је запослен и од које прима плату, Фудбалске асоцијације, 61-годишњи "Биг Сем" понудио је шефовима оставку, а они ће је – према писању неколицине добро упућених новинара – прихватити у току вечери или ноћи.

Све ће ујутру, вероватно, бити представљено јавности као "споразумни раскид уговора".

Тако ће Алардајс, који је летос напустио клупу Сандерленда да би преузео поново понижени "горди албион", моћи једног дана да каже да је у богатој каријери провео 90 минута на челу националног тима и да је забележио ту једну победу, голом Адама Лалане у последњим секундама меча у Словачкој, на старту квалификација за Русију 2018.

Занимљиво, Алардајс није окупио репрезентацију ни у једној пријатељској утакмици, а према последњим информацијама његово место ће за два предстојећа меча са Малтом и Словенијом заузети селектор младе репрезентације Енглеске, Гарет Саутгејт, после чега ће ФА донети одлуку о Алардајсовом неочекивано брзо изабраном наследнику.

Фаворити према кладионицама, које су избациле квоте и пре састанка у ФА између шефова и непослушног селекторам названог и "идиот" у неким твитовима угледних енглеских новинара, јесу Стив Брус и Алан Пардју.

Алардајс је требало да буде, после Стива Мекларена (18), Фабија Капела (42), привременог Стјуарта Пирса (1) и Хоџсона (56), пети селектор Енглеске у последњих десет година, али ће капитен Вејн Руни и друштво добити – шестог!

Вечерас, Мет Лоу из "Даилy Телеграпха", редакције које је и решила овом "ундерцовер" причом да провери честитост селектора, твитнуо је да ће понуђена оставка бити прихваћена вечерас, Доминик Фифилд из Гардијана најавио је "споразумни раскид уговора", а таблоид "Тхе Сун" открио да је ФА већ обавестио Саутгејта да ће имати другачији посао од наредног понедељка па до 15. октобра и поновног враћања на Премијер лигу.

Дакле, ако се вечерас и званично заврши Алардајсова "ера" на месту селектора Енглеске, биће да је трајала 67 дана, односно два месеца и пет дана.

Иначе, Алардајс није изразити фаворит за најглупље изгубљен посао свих времена, јер ће имати конкуренцију у једном од његових претходника, Глену Ходлу, који је 1999. добио отказ јер је у једном интервјуу рекао да верује да су хендикепирани људи кажњени за нешто лоше што су урадили у прошлом животу.

Јавност је била шокирана, тадашњи премијер Тони Блер затражио је од њега да поднесе оставку, Ходл то није урадио три дана, јер није сматрао да је рекао било шта лоше, па га је ФА сменио.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар