"Idiot" Alardajs nije više selektor Engleske!

"Navukli su ga" i ukazali na to da nije baš potpuno pošten i imun na mito i korupciju, posle čega je ponudio ostavku, a ona bila prihvaćena. Vodio je Englesku samo 90 minuta.

Fudbal 27.09.2016 | 22:00
"Idiot" Alardajs nije više selektor Engleske!
Novinari na zadatku doveli su do smene tek postavljenog selektora reprezentacije Engleske, Sema Alardajsa, svega 67 dana nakon što je promovisan u naslednika žestoko kritikovanog Roja Hodžsona.

Sateran uza zid, nakon što je navodnim menadžerima podelio savete kako da izigraju pravila organizacije u kojoj je zaposlen i od koje prima platu, Fudbalske asocijacije, 61-godišnji "Big Sem" ponudio je šefovima ostavku, a oni će je – prema pisanju nekolicine dobro upućenih novinara – prihvatiti u toku večeri ili noći.

Sve će ujutru, verovatno, biti predstavljeno javnosti kao "sporazumni raskid ugovora".

Tako će Alardajs, koji je letos napustio klupu Sanderlenda da bi preuzeo ponovo poniženi "gordi albion", moći jednog dana da kaže da je u bogatoj karijeri proveo 90 minuta na čelu nacionalnog tima i da je zabeležio tu jednu pobedu, golom Adama Lalane u poslednjim sekundama meča u Slovačkoj, na startu kvalifikacija za Rusiju 2018.

Zanimljivo, Alardajs nije okupio reprezentaciju ni u jednoj prijateljskoj utakmici, a prema poslednjim informacijama njegovo mesto će za dva predstojeća meča sa Maltom i Slovenijom zauzeti selektor mlade reprezentacije Engleske, Garet Sautgejt, posle čega će FA doneti odluku o Alardajsovom neočekivano brzo izabranom nasledniku.

Favoriti prema kladionicama, koje su izbacile kvote i pre sastanka u FA između šefova i neposlušnog selektoram nazvanog i "idiot" u nekim tvitovima uglednih engleskih novinara, jesu Stiv Brus i Alan Pardju.

Alardajs je trebalo da bude, posle Stiva Meklarena (18), Fabija Kapela (42), privremenog Stjuarta Pirsa (1) i Hodžsona (56), peti selektor Engleske u poslednjih deset godina, ali će kapiten Vejn Runi i društvo dobiti – šestog!

Večeras, Met Lou iz "Daily Telegrapha", redakcije koje je i rešila ovom "undercover" pričom da proveri čestitost selektora, tvitnuo je da će ponuđena ostavka biti prihvaćena večeras, Dominik Fifild iz Gardijana najavio je "sporazumni raskid ugovora", a tabloid "The Sun" otkrio da je FA već obavestio Sautgejta da će imati drugačiji posao od narednog ponedeljka pa do 15. oktobra i ponovnog vraćanja na Premijer ligu.

Dakle, ako se večeras i zvanično završi Alardajsova "era" na mestu selektora Engleske, biće da je trajala 67 dana, odnosno dva meseca i pet dana.

Inače, Alardajs nije izraziti favorit za najgluplje izgubljen posao svih vremena, jer će imati konkurenciju u jednom od njegovih prethodnika, Glenu Hodlu, koji je 1999. dobio otkaz jer je u jednom intervjuu rekao da veruje da su hendikepirani ljudi kažnjeni za nešto loše što su uradili u prošlom životu.

Javnost je bila šokirana, tadašnji premijer Toni Bler zatražio je od njega da podnese ostavku, Hodl to nije uradio tri dana, jer nije smatrao da je rekao bilo šta loše, pa ga je FA smenio.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar