Гасол: Нисам дошао да попуним Данканове патике!

Шпанац објаснио разлоге преласка у Сан Антонио и који су му циљеви у предстојећој сезони у новом клубу.

Кошарка 28.09.2016 | 13:45
Гасол: Нисам дошао да попуним Данканове патике!
Сан Антонио одржао је традиционални дан са представницима медија уочи старта нове сезоне у НБА лиги. У центру пажње новинара био је Пау Гасол, који је у јулу потписао уговор са Спурсима.

Шпански ветеран објаснио је зашто је међу бројним понудама које је имао у НБА лиги изабрао Сан Антонио.

"Сјајан је осећај бити овде. За мене је велика ствар што сам постао део породице Спурса и што ћу имати прилику да учим и да искусим због чега је овај клуб тако добар свих ових година. Видећу колико могу да допринесем тој доследности и колико ћемо заједно моћи да постигнемо", објаснио је Шпанац.

Он је рекао да ће за њега бити велики изазов и што ће после много година ривалства са Тонијем Паркером, имати прилику први пут да с њим буде на истој страни.

"Мислим да смо први пут играли један против другог када сам ја имао 18 година, а он 15. Од тада смо много пута били ривали овде у САД, али и током репрезентативних мечева. Када је реч о репрезентацији добио сам већину, али у НБА само оне са шампионским тимом Лејкерса. Али сада ћемо играти заједно, све што је било остаје иза нас и фокусирани смо на оно што нас чека, са жељом да пружимо максимум", додао је шпански репрезентативац.

Иако многи у екипи Спурса Гасола виде као замену за Тима Данкана, који се повукао на крају прошле сезоне, Шпанац је јасно ставио до знања који су његови циљеви у новом клубу.

"Било би сјајно играти са њим, али се ствари увек дешавају са разлогом. Надам се да је ону ту негде около, како бих могао да учим. Мој циљ, међутим, није да попуним Данканове патике и место које је остало упражњено његовим одласком, већ да одиграм најбоље са момцима који су овде. А шта је то? Освајање титуле", јасно је поручио Пау Гасол.

Момак, који је рођен у Барселони, у НБА лиги наступа од 2001, након што је те године изабран као трећи "пик" на драфту од стране Атланте Хокса. У том тиму, међутим никада није заиграо. Почео је у Мемфису, а наступао је и за Лос Анђелес Лејкерсе, са којима је освојио два шампионска прстена, док је претходне две сезоне био члан Чикаго Булса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар