Gasol: Nisam došao da popunim Dankanove patike!

Španac objasnio razloge prelaska u San Antonio i koji su mu ciljevi u predstojećoj sezoni u novom klubu.

Košarka 28.09.2016 | 13:45
Gasol: Nisam došao da popunim Dankanove patike!
San Antonio održao je tradicionalni dan sa predstavnicima medija uoči starta nove sezone u NBA ligi. U centru pažnje novinara bio je Pau Gasol, koji je u julu potpisao ugovor sa Spursima.

Španski veteran objasnio je zašto je među brojnim ponudama koje je imao u NBA ligi izabrao San Antonio.

"Sjajan je osećaj biti ovde. Za mene je velika stvar što sam postao deo porodice Spursa i što ću imati priliku da učim i da iskusim zbog čega je ovaj klub tako dobar svih ovih godina. Videću koliko mogu da doprinesem toj doslednosti i koliko ćemo zajedno moći da postignemo", objasnio je Španac.

On je rekao da će za njega biti veliki izazov i što će posle mnogo godina rivalstva sa Tonijem Parkerom, imati priliku prvi put da s njim bude na istoj strani.

"Mislim da smo prvi put igrali jedan protiv drugog kada sam ja imao 18 godina, a on 15. Od tada smo mnogo puta bili rivali ovde u SAD, ali i tokom reprezentativnih mečeva. Kada je reč o reprezentaciji dobio sam većinu, ali u NBA samo one sa šampionskim timom Lejkersa. Ali sada ćemo igrati zajedno, sve što je bilo ostaje iza nas i fokusirani smo na ono što nas čeka, sa željom da pružimo maksimum", dodao je španski reprezentativac.

Iako mnogi u ekipi Spursa Gasola vide kao zamenu za Tima Dankana, koji se povukao na kraju prošle sezone, Španac je jasno stavio do znanja koji su njegovi ciljevi u novom klubu.

"Bilo bi sjajno igrati sa njim, ali se stvari uvek dešavaju sa razlogom. Nadam se da je onu tu negde okolo, kako bih mogao da učim. Moj cilj, međutim, nije da popunim Dankanove patike i mesto koje je ostalo upražnjeno njegovim odlaskom, već da odigram najbolje sa momcima koji su ovde. A šta je to? Osvajanje titule", jasno je poručio Pau Gasol.

Momak, koji je rođen u Barseloni, u NBA ligi nastupa od 2001, nakon što je te godine izabran kao treći "pik" na draftu od strane Atlante Hoksa. U tom timu, međutim nikada nije zaigrao. Počeo je u Memfisu, a nastupao je i za Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio dva šampionska prstena, dok je prethodne dve sezone bio član Čikago Bulsa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar