Потврђено: Ф4 2017. у Истанбулу, о Београду ускоро...

Завршни турнир Евролиге у сезони 2016/2017 биће одигран у Турској. Одлука о томе да ли ће Београд добити организацију наредног, 2018. године, биће донета у октобру.

Кошарка 28.09.2016 | 11:45
Потврђено: Ф4 2017. у Истанбулу, о Београду ускоро...
Иако је већ било наговештено, челници Евролиге и дефинитивно су потврдили да ће Фајнал фор Евролиге у сезони 2016/2017 бити одржан у Истанбулу.

Завршни турнир биће одржан од 19. до 21. маја, и то у Синан Ердем Дому.

"Драго ми је што могу да најавим да ће наредни Фајнал фор бити одржан у Синан Ердем Дому у Истанбулу. Ово ће бити историјска сезона која ће се завршити у истанбулу. Евролига има огромну навијачку базу у Турској и зато смо проценили да је најбоље да овде организујемо завршни турнир", истакао је први човек Евролиге Ђорди Бертомеу пред почетак нове сезоне Евролиге, која ће се играти у другачијем формату са 16 екипа, укључујући и Црвену звезду као предствника Србије.

Завршни турнир најјачег европског такмичења тако ће бити трећи пут организован у Истанбулу, после 1992. и 2012. године.

Први Ф4 турнир у Истанбулу одржан је 1992. године, када је Партизан кошем садашњег селектора Србије Александра Ђорђевића победио Хувентуд, резултатом 71:70, и освојио европску титулу.

Други завршни турнир Евролиге одигран је 2012, такође у Синан Ердем Дому, и тада је Олимпијакос, такође у драматичном финишу, кошем Јоргоса Принтезиса у последњој секунди победио ЦСКА (62:61) и стигао до шампионског пехара.

Када је реч о наредном домаћину Ф4 турнира, 2018. године, за чију организацију је Београд најозбиљнији кандидат, одговор на то питање биће познат ускоро.

Бетромеу је навео да би одлука о граду који ће следећи угостити најбоље евролигашке тимове у финишу сезоне могла бити донесена у октобру.

"Та одлука највероватније ће бити донета током октобра, а Београд јесте један од кандидата да добије организацију завршног турнира. У сталним смо и добрим разговорима са градовима домаћинима, а осим Београда, кандидат је и Москва. Београд има добре шансе", саопштио је Бертомеу на конференцији за медије у Истанбулу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар