Potvrđeno: F4 2017. u Istanbulu, o Beogradu uskoro...

Završni turnir Evrolige u sezoni 2016/2017 biće odigran u Turskoj. Odluka o tome da li će Beograd dobiti organizaciju narednog, 2018. godine, biće doneta u oktobru.

Košarka 28.09.2016 | 11:45
Potvrđeno: F4 2017. u Istanbulu, o Beogradu uskoro...
Iako je već bilo nagovešteno, čelnici Evrolige i definitivno su potvrdili da će Fajnal for Evrolige u sezoni 2016/2017 biti održan u Istanbulu.

Završni turnir biće održan od 19. do 21. maja, i to u Sinan Erdem Domu.

"Drago mi je što mogu da najavim da će naredni Fajnal for biti održan u Sinan Erdem Domu u Istanbulu. Ovo će biti istorijska sezona koja će se završiti u istanbulu. Evroliga ima ogromnu navijačku bazu u Turskoj i zato smo procenili da je najbolje da ovde organizujemo završni turnir", istakao je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu pred početak nove sezone Evrolige, koja će se igrati u drugačijem formatu sa 16 ekipa, uključujući i Crvenu zvezdu kao predstvnika Srbije.

Završni turnir najjačeg evropskog takmičenja tako će biti treći put organizovan u Istanbulu, posle 1992. i 2012. godine.

Prvi F4 turnir u Istanbulu održan je 1992. godine, kada je Partizan košem sadašnjeg selektora Srbije Aleksandra Đorđevića pobedio Huventud, rezultatom 71:70, i osvojio evropsku titulu.

Drugi završni turnir Evrolige odigran je 2012, takođe u Sinan Erdem Domu, i tada je Olimpijakos, takođe u dramatičnom finišu, košem Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi pobedio CSKA (62:61) i stigao do šampionskog pehara.

Kada je reč o narednom domaćinu F4 turnira, 2018. godine, za čiju organizaciju je Beograd najozbiljniji kandidat, odgovor na to pitanje biće poznat uskoro.

Betromeu je naveo da bi odluka o gradu koji će sledeći ugostiti najbolje evroligaške timove u finišu sezone mogla biti donesena u oktobru.

"Ta odluka najverovatnije će biti doneta tokom oktobra, a Beograd jeste jedan od kandidata da dobije organizaciju završnog turnira. U stalnim smo i dobrim razgovorima sa gradovima domaćinima, a osim Beograda, kandidat je i Moskva. Beograd ima dobre šanse", saopštio je Bertomeu na konferenciji za medije u Istanbulu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar