Словаци организовали пријем за Мићића

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је Удружење Словака у Семберији „Јурај Јаношик", који су му организовали пријем у порти Словачке евангелистичке цркве у овом Граду.

Република Српска 27.09.2016 | 13:33
Словаци организовали пријем за Мићића
- Градска управа се труди да његује односе са свим националним мањинама које живе на подручју Града Бијељина.

Сарадња са Словацима је дугогодишња и помажемо им колико год смо у могућности. Протеклих дана помогли смо им у финансирању изградње бедема око цркве, а Градска управа је учествовала и у изградњи овог вјерског објекта, који је изграђен 2006. године - навео је градоначелник Мићић, истакавши да је Градска управа учествовала у изградњи свих вјерских објеката на подручју Града.



Он је додао да је Бијељина примјер како треба да изгледа суживот различитих вјерских заједница на једном подручју.

- Увијек смо се трудили да одржимо добре међунационалне и међурелигијске односе, те да поштујемо различитости, јер је то начин како да успјешно живимо и радимо заједно - навео је Мићић.



Предсједник Удружења Словака Семберије „Јурај Јаношик" Данијел Штефек истакао је да Словаци имају изузетну сарадњу са градоначелником Бијељине и Градском управом.



- Захваљујући разумијевању Градске управе успјели смо да изградимо молидбени дом, с обзиром на то да је ово земљиште гдје се сада налази црква припадало Граду. Такође, оградили смо наш вјерски објекат и направили помоћне просторије. Због свега тога данас смо организовали пријем за градоначелника, у знак захвалности на подршци коју пружа нашем Удружењу - навео је Штефек.