Slovaci organizovali prijem za Mićića

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je Udruženje Slovaka u Semberiji „Juraj Janošik", koji su mu organizovali prijem u porti Slovačke evangelističke crkve u ovom Gradu.

Republika Srpska 27.09.2016 | 13:33
Slovaci organizovali prijem za Mićića
- Gradska uprava se trudi da njeguje odnose sa svim nacionalnim manjinama koje žive na području Grada Bijeljina.

Saradnja sa Slovacima je dugogodišnja i pomažemo im koliko god smo u mogućnosti. Proteklih dana pomogli smo im u finansiranju izgradnje bedema oko crkve, a Gradska uprava je učestvovala i u izgradnji ovog vjerskog objekta, koji je izgrađen 2006. godine - naveo je gradonačelnik Mićić, istakavši da je Gradska uprava učestvovala u izgradnji svih vjerskih objekata na području Grada.



On je dodao da je Bijeljina primjer kako treba da izgleda suživot različitih vjerskih zajednica na jednom području.

- Uvijek smo se trudili da održimo dobre međunacionalne i međureligijske odnose, te da poštujemo različitosti, jer je to način kako da uspješno živimo i radimo zajedno - naveo je Mićić.



Predsjednik Udruženja Slovaka Semberije „Juraj Janošik" Danijel Štefek istakao je da Slovaci imaju izuzetnu saradnju sa gradonačelnikom Bijeljine i Gradskom upravom.



- Zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave uspjeli smo da izgradimo molidbeni dom, s obzirom na to da je ovo zemljište gdje se sada nalazi crkva pripadalo Gradu. Takođe, ogradili smo naš vjerski objekat i napravili pomoćne prostorije. Zbog svega toga danas smo organizovali prijem za gradonačelnika, u znak zahvalnosti na podršci koju pruža našem Udruženju - naveo je Štefek.