ШПА: Алавес без Срба до друге побједе!

Катаи на клупи, друга победа за Алавес! А сад на ноге Реалу... Новајлија наставио са добрим играма у Примери!

Фудбал 26.09.2016 | 23:15
ШПА: Алавес без Срба до друге побједе!
Алавес је надокнадио несрећан пораз са Местаље из претходног кола и дуела са Гранадом остварио другу победу у сезони - 3:1. Баскијски клуб је тако наставио са добрим партијама у Примери и после шест кола заузима девето место на табели са девет бодова, што је вероватно био учинак о којем су у Виторији сањали уочи повратничке сезоне у елитном рангу шапнског фудбала.

Алавесу се уочи сезоне нису баш давале велике шансе, док су многи на Гранаду типовали као на изненађење сезоне с обзиром на долазак Пака Хемеза на клупу, али и на велики број звучних појачања. Ипак, изгледа да је толики број промена негативно утицао на тим из Андалузије који после шест мечева остаје на зачељу табеле са само два бода. Мршаво, баш мршаво...

Домаћи тим је заслужено освојио цео плен и казнио грешке Гранадине одбране. Последња линија Андалужана се издваја као рак рана овог тима од почетка сезоне, а Алавесов тренерПелегрино је то добро скаутирао.

Српски репрезентативац Александар Катаи који је дошао као једно од највећих појачања је цео меч преседео на клупи. С обзиром да је ово био други првенствени меч за Алавес у четири дана и да Катаи још није достигао оптималан ниво физичке спреме, овакав потезПелегрина и није велико изненађење. Добар део везног ред је био претумбан. Меч са клупе је почео и Ненад Крстичић, али је он ушао у игру у 87. минуту када су Баски грчевито бранили вођство. Уместо Катаија и Токера по боковима су играли Ибаи Гомез и ЕдгарМендез који су оставили добар утисак.

Управо је Мендез којег су некада тражили познати европски клубови донео Баскима вођство у 52. минуту. Камараса је почео меч уместо Крстичића и сјајно проиграо Мендеза, а одрбана Гранаде поставила неуспешну офсајд замку. Мендез је имао и ИбаиГомеза на другој страни, али је одлучио да заврши акцију и преварио је Очоу у ситуацији један на један. Потом је Камараса искористио велику грешку Учеа и дуплирао предност.

Гранада је оживела наде голом Кравеца у 78. минуту када су заспали домаћи штопери, а потом је голман Пачеко спасао Алавес још једног примљеног гола. Када су гости кренули на све или ништа, Рубен Везо је направио још један почетнички кикс и поклонио контру Алавесу коју је Дејверсон у надокнади времена крунисао голом за коначних 3:1.

Алавес је остварио бодовни учинак изанд свих очекивања који је уз мало среће могао да буде чак и бољи. У следећем колу их очекује гостовање Реалу у Мадриду што значи да ће после седам утакмица прегрмети дуеле против фаворита за титулу. Прилично добро ситуација за клуб из Виторије...

Примера – шесто коло:

Депортиво Алавес – Гранада 3:1 (0:0)
Мендес 52, Камарас 66, Дејверсон 90+2 - Кравец 78

недеља:
Легањес – Валенсија 1:2
Атлетико Мадрид – Депортиво Ла Коруња 1:0
Виљареал – Осасуна 3:1
Еспањол – Селта Виго 0:2

субота:
Еибар – Реал Сосиједад 2:0
Спортинг Хихон – Барселона 0:5
Атлетик Билбао – Севиља 3:1
Лас Палмас – Реал Мадрид 2:2

петак:
Бетис – Малага 1:0

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар