ŠPA: Alaves bez Srba do druge pobjede!

Katai na klupi, druga pobeda za Alaves! A sad na noge Realu... Novajlija nastavio sa dobrim igrama u Primeri!

Fudbal 26.09.2016 | 23:15
ŠPA: Alaves bez Srba do druge pobjede!
Alaves je nadoknadio nesrećan poraz sa Mestalje iz prethodnog kola i duela sa Granadom ostvario drugu pobedu u sezoni - 3:1. Baskijski klub je tako nastavio sa dobrim partijama u Primeri i posle šest kola zauzima deveto mesto na tabeli sa devet bodova, što je verovatno bio učinak o kojem su u Vitoriji sanjali uoči povratničke sezone u elitnom rangu šapnskog fudbala.

Alavesu se uoči sezone nisu baš davale velike šanse, dok su mnogi na Granadu tipovali kao na iznenađenje sezone s obzirom na dolazak Paka Hemeza na klupu, ali i na veliki broj zvučnih pojačanja. Ipak, izgleda da je toliki broj promena negativno uticao na tim iz Andaluzije koji posle šest mečeva ostaje na začelju tabele sa samo dva boda. Mršavo, baš mršavo...

Domaći tim je zasluženo osvojio ceo plen i kaznio greške Granadine odbrane. Poslednja linija Andalužana se izdvaja kao rak rana ovog tima od početka sezone, a Alavesov trenerPelegrino je to dobro skautirao.

Srpski reprezentativac Aleksandar Katai koji je došao kao jedno od najvećih pojačanja je ceo meč presedeo na klupi. S obzirom da je ovo bio drugi prvenstveni meč za Alaves u četiri dana i da Katai još nije dostigao optimalan nivo fizičke spreme, ovakav potezPelegrina i nije veliko iznenađenje. Dobar deo veznog red je bio pretumban. Meč sa klupe je počeo i Nenad Krstičić, ali je on ušao u igru u 87. minutu kada su Baski grčevito branili vođstvo. Umesto Kataija i Tokera po bokovima su igrali Ibai Gomez i EdgarMendez koji su ostavili dobar utisak.

Upravo je Mendez kojeg su nekada tražili poznati evropski klubovi doneo Baskima vođstvo u 52. minutu. Kamarasa je počeo meč umesto Krstičića i sjajno proigrao Mendeza, a odrbana Granade postavila neuspešnu ofsajd zamku. Mendez je imao i IbaiGomeza na drugoj strani, ali je odlučio da završi akciju i prevario je Očou u situaciji jedan na jedan. Potom je Kamarasa iskoristio veliku grešku Učea i duplirao prednost.

Granada je oživela nade golom Kraveca u 78. minutu kada su zaspali domaći štoperi, a potom je golman Pačeko spasao Alaves još jednog primljenog gola. Kada su gosti krenuli na sve ili ništa, Ruben Vezo je napravio još jedan početnički kiks i poklonio kontru Alavesu koju je Dejverson u nadoknadi vremena krunisao golom za konačnih 3:1.

Alaves je ostvario bodovni učinak izand svih očekivanja koji je uz malo sreće mogao da bude čak i bolji. U sledećem kolu ih očekuje gostovanje Realu u Madridu što znači da će posle sedam utakmica pregrmeti duele protiv favorita za titulu. Prilično dobro situacija za klub iz Vitorije...

Primera – šesto kolo:

Deportivo Alaves – Granada 3:1 (0:0)
Mendes 52, Kamaras 66, Dejverson 90+2 - Kravec 78

nedelja:
Leganjes – Valensija 1:2
Atletiko Madrid – Deportivo La Korunja 1:0
Viljareal – Osasuna 3:1
Espanjol – Selta Vigo 0:2

subota:
Eibar – Real Sosijedad 2:0
Sporting Hihon – Barselona 0:5
Atletik Bilbao – Sevilja 3:1
Las Palmas – Real Madrid 2:2

petak:
Betis – Malaga 1:0

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar