Де Брујне мјесец дана ван строја, Гвардиола палицу предао Рахиму Стерлингу!

Понајбољи играч Манчестер Ситија на дужој паузи...

Фудбал 27.09.2016 | 14:30
Де Брујне мјесец дана ван строја, Гвардиола палицу предао Рахиму Стерлингу!
Хендикеп за Манчестер Сити. Кевин де Брујне, понајбољи играч Грађана, па можда и целе Премијер лиге у ових уводних шест кола, паузираће око месец дана због повреде задње ложе. Пеп Гвардиола је ипак уверен да ће Сити умети да се избори са таквих проблемом, јер ту је - Рахим Стерлинг.

Тешко да је брзоноги енглески репрезентативац бар и близу технички поткован, али јесте играч од 62.500.000 евра, па је негде и логично да се од њега очекује да повуче кад је мука. А без Де Брујнеа би могла да буде мука имајући у виду да је Белгијанац већ постигао два гола и накупио пет асистенција.

"Кевин неће играти на наредним утакмицама и мораћемо да се снађемо без њега. Рахим то зна, осећа то. Осећа и да његови саиграчи цене труд који улаже. Сви смо срећни због тога што приказује", каже Ситијев шеф струке хвалећи играча који је против Свонсија у суботу постигао и четврти лигашки гол у овој сезони.

Додуше, много је лакше када Де Брујне саиграчима дели лопте као руком. Сада ћеСтерлинг имати такав задатак, а њега и даље многи критикују да је само брз играч. И ништа више. После Еура, неуспешног за Енглезе, критике су учестале. Гвардиола је, међутим, успео да Стерлингу врати самопоуздање. Још кад би овај користио своје шансе...

"Морам да их користим. Више погодака - то ће ме учинити играчем какав желим да будем. Морам да будем хладнокрвнији испред гола", признаје и Стерлинг.

Било како, Де Брујне неће играти у утакмици Лиге шампиона против Селтика, па дерби са Тотенхемом и каснији окршај с Евертоном после репрезентативне паузе. Најранији датум његовог повратка - 19. октобар и сусрет са Барселоном у Лиги шампиона.

Навијачи Ситија су и даље скептични када је у питању Стерлингова способност да одмени Де Брујнеа. Биће Рахим под лупом у Глазгову. А тренер Селтика Брендан Роџерс добро га познаје још из дана у Ливерпулу.

"Имао је огроман утицај на мене. Много сам научио од њега. Фантастичан је тип, стављао ме је у различите улоге како би ми помогао да разумем шта се од играча на њима очекује. Веровао је у мене. Али сад се све своди на до ко ће кога да победи", смирен је Стерлинг.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар