De Brujne mjesec dana van stroja, Gvardiola palicu predao Rahimu Sterlingu!

Ponajbolji igrač Mančester Sitija na dužoj pauzi...

Fudbal 27.09.2016 | 14:30
De Brujne mjesec dana van stroja, Gvardiola palicu predao Rahimu Sterlingu!
Hendikep za Mančester Siti. Kevin de Brujne, ponajbolji igrač Građana, pa možda i cele Premijer lige u ovih uvodnih šest kola, pauziraće oko mesec dana zbog povrede zadnje lože. Pep Gvardiola je ipak uveren da će Siti umeti da se izbori sa takvih problemom, jer tu je - Rahim Sterling.

Teško da je brzonogi engleski reprezentativac bar i blizu tehnički potkovan, ali jeste igrač od 62.500.000 evra, pa je negde i logično da se od njega očekuje da povuče kad je muka. A bez De Brujnea bi mogla da bude muka imajući u vidu da je Belgijanac već postigao dva gola i nakupio pet asistencija.

"Kevin neće igrati na narednim utakmicama i moraćemo da se snađemo bez njega. Rahim to zna, oseća to. Oseća i da njegovi saigrači cene trud koji ulaže. Svi smo srećni zbog toga što prikazuje", kaže Sitijev šef struke hvaleći igrača koji je protiv Svonsija u subotu postigao i četvrti ligaški gol u ovoj sezoni.

Doduše, mnogo je lakše kada De Brujne saigračima deli lopte kao rukom. Sada ćeSterling imati takav zadatak, a njega i dalje mnogi kritikuju da je samo brz igrač. I ništa više. Posle Eura, neuspešnog za Engleze, kritike su učestale. Gvardiola je, međutim, uspeo da Sterlingu vrati samopouzdanje. Još kad bi ovaj koristio svoje šanse...

"Moram da ih koristim. Više pogodaka - to će me učiniti igračem kakav želim da budem. Moram da budem hladnokrvniji ispred gola", priznaje i Sterling.

Bilo kako, De Brujne neće igrati u utakmici Lige šampiona protiv Seltika, pa derbi sa Totenhemom i kasniji okršaj s Evertonom posle reprezentativne pauze. Najraniji datum njegovog povratka - 19. oktobar i susret sa Barselonom u Ligi šampiona.

Navijači Sitija su i dalje skeptični kada je u pitanju Sterlingova sposobnost da odmeni De Brujnea. Biće Rahim pod lupom u Glazgovu. A trener Seltika Brendan Rodžers dobro ga poznaje još iz dana u Liverpulu.

"Imao je ogroman uticaj na mene. Mnogo sam naučio od njega. Fantastičan je tip, stavljao me je u različite uloge kako bi mi pomogao da razumem šta se od igrača na njima očekuje. Verovao je u mene. Ali sad se sve svodi na do ko će koga da pobedi", smiren je Sterling.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar