Хрвати - Како их је Иво разгалио...

Карловић обрадовао хрватску спортску јавност пошто је прихватио да после четири године паузе поново заигра за Дејвис куп селекцију.

Тенис 27.09.2016 | 14:15
Хрвати - Како их је Иво разгалио...
Хрватски тенисери успели су да изборе пласман у финале Светске групе Дејвис купа, али их је послевелике победе над Француском у Задру и прилике да се докопају још једне "салатаре" сачекала непријатна вест.

Борна Ћорић саопштио је да неће моћи да игра финале против Аргентине крајем новембра због операције колена.

Ипак, само неколико дана касније Хрватску је разглалио Иво Карловић, који је селектору Жељку Крајану саопштио да ће после четворогодишње паузе помоћи националном тиму на дуелу против "гаучоса".

Иако је Крајан уредно претходних месеци слао позив времешном Карловићу, овај се културно захваљивао, али и одбијао да наступи, уз увек исто објашњење да се опростио од репрезентације.

Ипак, после Ћорићеве изјаве да неће моћи да заигра у борби за трофеј, одлучио је да промени мишљење.

Карловић има 37 година, али се налази у сјајној форми и према оцени стручњака игра можда и најбољи тенис у каријери, потврдио је да ће наступати за Хрватску од 25. до 27. новембра у загребачкој Арени, преноси портал Индеx.

Карловић, који тренутно заузима 20. место на АТП листи, последњи сусрет за Дејвис куп селекцију Хрватске одиграо је 2012, и то баш против Аргентине.

Тада је у четвртфиналу Светске групе Хрватска поражена у Буенос Аиресу (1:4), а Карловић је уписао пораз у синглу од Хуана Мартина дел Потра, а потом и дублу са Марином Чилићем, и то у пет сетова, од Давида Налбандијана и Едуарда Шванка.

Хрватска је једанпут освојила шампионски пехар у Дејвис куп такмичењу, 2005. године, када је у Братислави савладала Словачку резултатом 3:2, под вођством Николе Пилића, а Карловић је био у саставу тог тима, али није добио прилику да заигра.

Уз њега, против Аргентине требало би да наступе и Марин Чилић, Иван Додиг и специјалиста за дубл Марин Драгања.

Аргентинци, који никада до сада нису освојили пехар Дејвис купа, у Загребу у финалу требало би да наступе у саставу који је у полуфиналу срушио актуелне шампионе, Британце на њиховом терену – Хуан Мартин дел Порто, Федерико Делбонис, Гвидо Пеља и Леонардо Мајер.

Иво Карловић је први наступ за селекцију Хрватске уписао 2000. године, и уз паузе, до сада је одиграо 25 мечева, и забележио 13 победа и 12 пораза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Таксират

27.09.2016 12:41

Браво старино, Ако Дјока дотле издрзи, мозда превазидје Федерера и слицне.

ОДГОВОРИТЕ