Hrvati - Kako ih je Ivo razgalio...

Karlović obradovao hrvatsku sportsku javnost pošto je prihvatio da posle četiri godine pauze ponovo zaigra za Dejvis kup selekciju.

Tenis 27.09.2016 | 14:15
Hrvati - Kako ih je Ivo razgalio...
Hrvatski teniseri uspeli su da izbore plasman u finale Svetske grupe Dejvis kupa, ali ih je poslevelike pobede nad Francuskom u Zadru i prilike da se dokopaju još jedne "salatare" sačekala neprijatna vest.

Borna Ćorić saopštio je da neće moći da igra finale protiv Argentine krajem novembra zbog operacije kolena.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije Hrvatsku je razglalio Ivo Karlović, koji je selektoru Željku Krajanu saopštio da će posle četvorogodišnje pauze pomoći nacionalnom timu na duelu protiv "gaučosa".

Iako je Krajan uredno prethodnih meseci slao poziv vremešnom Karloviću, ovaj se kulturno zahvaljivao, ali i odbijao da nastupi, uz uvek isto objašnjenje da se oprostio od reprezentacije.

Ipak, posle Ćorićeve izjave da neće moći da zaigra u borbi za trofej, odlučio je da promeni mišljenje.

Karlović ima 37 godina, ali se nalazi u sjajnoj formi i prema oceni stručnjaka igra možda i najbolji tenis u karijeri, potvrdio je da će nastupati za Hrvatsku od 25. do 27. novembra u zagrebačkoj Areni, prenosi portal Index.

Karlović, koji trenutno zauzima 20. mesto na ATP listi, poslednji susret za Dejvis kup selekciju Hrvatske odigrao je 2012, i to baš protiv Argentine.

Tada je u četvrtfinalu Svetske grupe Hrvatska poražena u Buenos Airesu (1:4), a Karlović je upisao poraz u singlu od Huana Martina del Potra, a potom i dublu sa Marinom Čilićem, i to u pet setova, od Davida Nalbandijana i Eduarda Švanka.

Hrvatska je jedanput osvojila šampionski pehar u Dejvis kup takmičenju, 2005. godine, kada je u Bratislavi savladala Slovačku rezultatom 3:2, pod vođstvom Nikole Pilića, a Karlović je bio u sastavu tog tima, ali nije dobio priliku da zaigra.

Uz njega, protiv Argentine trebalo bi da nastupe i Marin Čilić, Ivan Dodig i specijalista za dubl Marin Draganja.

Argentinci, koji nikada do sada nisu osvojili pehar Dejvis kupa, u Zagrebu u finalu trebalo bi da nastupe u sastavu koji je u polufinalu srušio aktuelne šampione, Britance na njihovom terenu – Huan Martin del Porto, Federiko Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer.

Ivo Karlović je prvi nastup za selekciju Hrvatske upisao 2000. godine, i uz pauze, do sada je odigrao 25 mečeva, i zabeležio 13 pobeda i 12 poraza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Taksirat

27.09.2016 12:41

Bravo starino, Ako Djoka dotle izdrzi, mozda prevazidje Federera i slicne.

ODGOVORITE