Нова провокација код цркве у Приштини

Група студената приштинског Универзитета окачила је на недовршени Храм Христа Спаситеља у Приштини пано којим тражи његово претварање у "музеј жртава Милошевићевог режима на Косову".

Србија 26.09.2016 | 14:37
Нова провокација код цркве у Приштини
"Тражимо да објекат подигнут насиљем Милошевића, у кампу Универзитета, буде претворен у музеј који ће да представља масакар и геноцид који је починила Србија на Косову", написано је на паноу, на којем су и фотографије настрадалих Албанаца током сукоба, преноси РТС.

Наводи се да се група студената која је окачила пано представља као организација "Студентска демократија". Студентима су се данас придружила и два старија Албанца, носећи свој билборд са фотографијама, како тврде, албанских жртава, истовремено истичући заставе Албаније и Сједињених Америчких Држава. Један од њих је новинарима рекао да недовршену цркву Христа Спаситеља треба срушити.

РТС подсећа да је ово трећи пут да се јавно демонстрира негодовање према православној цркви у Приштини, а коју су монаси, свештенство и верници Епархије рашко-призренске претходно очистили и средили двориште порте, покушавајући да је заштите од претварања у јавни нужник, место бескућника.

Полиција је на једном од ранијих скупова привела неколико студената, али их је недуго затим и ослободила. Полиција је и данас била присутна испред цркве, али није ометала акцију студената. Студенти су се, пошто су окачили пано, удаљили, а полиција није уклонила постављени пано.

(РТС)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Истина

26.09.2016 12:59

И јесу полетили да праве цркву у кампу универзитета, тако сте и у Босни радили, па на крају цркве - богомоља на тудјој земљи као сто је у К.Пољу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо.бл-рс

26.09.2016 17:02

О цему ти прицас ? Узурпирали сте имовину СПЦ , где год сте стигли. Када цете вратити зграду Економског факултета ? Погледај катастарске књиге и видецес колико зграда је отето СПЦ , колико хектара земље. А даце Бог, све цете вратити.

Name

Милан

26.09.2016 15:21

Па и ви сте дошли на нашу земљу или се потурчили

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

26.09.2016 16:22

Па , смета једна црква у једном граду , а не смета џамија на сваком тркопишу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

27.09.2016 15:44

Бице кисе доле