Nova provokacija kod crkve u Prištini

Grupa studenata prištinskog Univerziteta okačila je na nedovršeni Hram Hrista Spasitelja u Prištini pano kojim traži njegovo pretvaranje u "muzej žrtava Miloševićevog režima na Kosovu".

Srbija 26.09.2016 | 14:37
Nova provokacija kod crkve u Prištini
"Tražimo da objekat podignut nasiljem Miloševića, u kampu Univerziteta, bude pretvoren u muzej koji će da predstavlja masakar i genocid koji je počinila Srbija na Kosovu", napisano je na panou, na kojem su i fotografije nastradalih Albanaca tokom sukoba, prenosi RTS.

Navodi se da se grupa studenata koja je okačila pano predstavlja kao organizacija "Studentska demokratija". Studentima su se danas pridružila i dva starija Albanca, noseći svoj bilbord sa fotografijama, kako tvrde, albanskih žrtava, istovremeno ističući zastave Albanije i Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od njih je novinarima rekao da nedovršenu crkvu Hrista Spasitelja treba srušiti.

RTS podseća da je ovo treći put da se javno demonstrira negodovanje prema pravoslavnoj crkvi u Prištini, a koju su monasi, sveštenstvo i vernici Eparhije raško-prizrenske prethodno očistili i sredili dvorište porte, pokušavajući da je zaštite od pretvaranja u javni nužnik, mesto beskućnika.

Policija je na jednom od ranijih skupova privela nekoliko studenata, ali ih je nedugo zatim i oslobodila. Policija je i danas bila prisutna ispred crkve, ali nije ometala akciju studenata. Studenti su se, pošto su okačili pano, udaljili, a policija nije uklonila postavljeni pano.

(RTS)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Istina

26.09.2016 12:59

I jesu poletili da prave crkvu u kampu univerziteta, tako ste i u Bosni radili, pa na kraju crkve - bogomolja na tudjoj zemlji kao sto je u K.Polju...

ODGOVORITE
Name

Dejo.bl-rs

26.09.2016 17:02

O cemu ti pricas ? Uzurpirali ste imovinu SPC , gde god ste stigli. Kada cete vratiti zgradu Ekonomskog fakulteta ? Pogledaj katastarske knjige i videces koliko zgrada je oteto SPC , koliko hektara zemlje. A dace Bog, sve cete vratiti.

Name

Mилан

26.09.2016 15:21

Па и ви сте дошли на нашу земљу или се потурчили

ODGOVORITE
Name

z

26.09.2016 16:22

Pa , smeta jedna crkva u jednom gradu , a ne smeta džamija na svakom trkopišu !

ODGOVORITE
Name

Milos

27.09.2016 15:44

Bice kise dole