БЕЛ: Јанковић је перфектан у Стандарду! Кошмар за Андерлехт!

Трећа утакмица у првенству и трећа победа без примљеног гола! Клуб из Лијежа лако савладао Еупен – 3:0. Кошмар за Андерлехт, Вестерло коначно освојио Брисел! Гости славили са 2:1 голом у 85. минуту!

Фудбал 26.09.2016 | 14:00
БЕЛ: Јанковић је перфектан у Стандарду! Кошмар за Андерлехт!
У Европи није било довољно среће против Селте из Вига, у Купу је доживљена бламажа у судару са трећелигашем Гелом, али зато у првенству Стандард са Александром Јанковићем на клупи чисти све пред собом!

Треће утакмица српског стручњака са Стандардом у првенству и трећа – победа! И то без примљеног гола. Сасвим довољно да из Лијежа после катастрофалног старта стигне до треће позиције.

После тријумфа над Генком и Локереном у Лијежу је страдао нејаки Еупен. Да ћеАлександар Јанковић сачувати пефектан скор на првенственим мечевима могло је да се наслути већ у седмом минуту. Тада је млади Раман искористио комичну реакцију одбране Еупена и лако, ударцем левом ногом, спровео лопту у мрежу.

Друго полувреме било ја класична игра мачке и миша. Стандард је подебљао тријумм головима Јуниора и Белфодила.

Кошмар за Андерлехт, Вестерло коначно освојио Брисел! Гости славили са 2:1 голом у 85. минуту!

Какво вече за Вестерло, каква ће то бити ноћ за заборав за Андерлехт. Чекали су гости више од 13 година на победу на стадиону Констант ван ден Шток у Бриселу и коначно су је дочекали.

Вестерло је вечерас славио са 2:1 у мечу у осмом колу белгијске Про лиге и то као последњепласирана екипа на табели. Да ствар буде интересантнија, упркос овом тријумфу, Вестерло је остао фењераш.

До ове утакмице Вестерло је у шампионату имао шест пораза и само један реми и вероватно ни најужа фамилија играча Вестерлоа није веровала у овакав исход.

Ипак, малени клуб из Фландрије показао је да су чуда могућа и ударио велики шамар помало препотентним играчима вечитог првог фаворита за титулу у Белгији.

Победоносни гол за Вестерло дао је Николас Роменс пет минута пре краја утакмице и у том тренутку потпуно је сломио вољу ионако посрнулих фудбалера Андерлехта.

Само два минута пре тога Софијан Хани је дао изједначујући гол за домаће и чинило се да ће они тада кренути по сва три бода. Иначе, потоп Андерлехта најавио је Мајкл Хејленпоготком у 63. минуту.

Двојица српских интернационалаца наступила су вечерас и одиграла по 90 минута. Урош Спајићиграо је за Андерлехт, а Немања Милетић за Вестерло.  

БЕЛГИЈА, ОСМО КОЛО

Петак
Мускрон – Бриж 0:3 (0:1)
/Искуердо 19 и 54 – Восен 76/

Субота
Беверен – Локерен 1:1 (0:0)
/Ширјеверс 84 пен – Скуласон 66 аг)

Гент – Сент Труден 2:1 (0:0)
/Пербет 54, Шофс 90+5 – Петерс 69/

Мехелен – Зулте Варегем 2:3 (2:0)
/Вердије 6, Кроизет 38 – Лерагер 51 и 89 – Копман 80/

Шарлроа – Остенде 2:1 (1:0)
/Фал 37, Бедиа 85 – Мусона 83 пен/

Недеља
Стандард – Еупен 3:0 (1:0)
/Раман 7, Јуниор 55, Белфодил 89/

Кортријк – Генк 4:1 (2:0)
/Тотовитски 5, Мерсије 45, Сади 55, 62 – Тросар 87/

Андерлехт – Вестерло 1:2 (0:0)
/Хани 83 – Хејлен 63, Роменс 85/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар