BEL: Janković je perfektan u Standardu! Košmar za Anderleht!

Treća utakmica u prvenstvu i treća pobeda bez primljenog gola! Klub iz Liježa lako savladao Eupen – 3:0. Košmar za Anderleht, Vesterlo konačno osvojio Brisel! Gosti slavili sa 2:1 golom u 85. minutu!

Fudbal 26.09.2016 | 14:00
BEL: Janković je perfektan u Standardu! Košmar za Anderleht!
U Evropi nije bilo dovoljno sreće protiv Selte iz Viga, u Kupu je doživljena blamaža u sudaru sa trećeligašem Gelom, ali zato u prvenstvu Standard sa Aleksandrom Jankovićem na klupi čisti sve pred sobom!

Treće utakmica srpskog stručnjaka sa Standardom u prvenstvu i treća – pobeda! I to bez primljenog gola. Sasvim dovoljno da iz Liježa posle katastrofalnog starta stigne do treće pozicije.

Posle trijumfa nad Genkom i Lokerenom u Liježu je stradao nejaki Eupen. Da ćeAleksandar Janković sačuvati pefektan skor na prvenstvenim mečevima moglo je da se nasluti već u sedmom minutu. Tada je mladi Raman iskoristio komičnu reakciju odbrane Eupena i lako, udarcem levom nogom, sproveo loptu u mrežu.

Drugo poluvreme bilo ja klasična igra mačke i miša. Standard je podebljao trijumm golovima Juniora i Belfodila.

Košmar za Anderleht, Vesterlo konačno osvojio Brisel! Gosti slavili sa 2:1 golom u 85. minutu!

Kakvo veče za Vesterlo, kakva će to biti noć za zaborav za Anderleht. Čekali su gosti više od 13 godina na pobedu na stadionu Konstant van den Štok u Briselu i konačno su je dočekali.

Vesterlo je večeras slavio sa 2:1 u meču u osmom kolu belgijske Pro lige i to kao poslednjeplasirana ekipa na tabeli. Da stvar bude interesantnija, uprkos ovom trijumfu, Vesterlo je ostao fenjeraš.

Do ove utakmice Vesterlo je u šampionatu imao šest poraza i samo jedan remi i verovatno ni najuža familija igrača Vesterloa nije verovala u ovakav ishod.

Ipak, maleni klub iz Flandrije pokazao je da su čuda moguća i udario veliki šamar pomalo prepotentnim igračima večitog prvog favorita za titulu u Belgiji.

Pobedonosni gol za Vesterlo dao je Nikolas Romens pet minuta pre kraja utakmice i u tom trenutku potpuno je slomio volju ionako posrnulih fudbalera Anderlehta.

Samo dva minuta pre toga Sofijan Hani je dao izjednačujući gol za domaće i činilo se da će oni tada krenuti po sva tri boda. Inače, potop Anderlehta najavio je Majkl Hejlenpogotkom u 63. minutu.

Dvojica srpskih internacionalaca nastupila su večeras i odigrala po 90 minuta. Uroš Spajićigrao je za Anderleht, a Nemanja Miletić za Vesterlo.  

BELGIJA, OSMO KOLO

Petak
Muskron – Briž 0:3 (0:1)
/Iskuerdo 19 i 54 – Vosen 76/

Subota
Beveren – Lokeren 1:1 (0:0)
/Širjevers 84 pen – Skulason 66 ag)

Gent – Sent Truden 2:1 (0:0)
/Perbet 54, Šofs 90+5 – Peters 69/

Mehelen – Zulte Varegem 2:3 (2:0)
/Verdije 6, Kroizet 38 – Lerager 51 i 89 – Kopman 80/

Šarlroa – Ostende 2:1 (1:0)
/Fal 37, Bedia 85 – Musona 83 pen/

Nedelja
Standard – Eupen 3:0 (1:0)
/Raman 7, Junior 55, Belfodil 89/

Kortrijk – Genk 4:1 (2:0)
/Totovitski 5, Mersije 45, Sadi 55, 62 – Trosar 87/

Anderleht – Vesterlo 1:2 (0:0)
/Hani 83 – Hejlen 63, Romens 85/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar