Видео: "Давао га" 70 метара и 13 секунди!

Погледајте плес младог данског фудбалера после чега је каталонска публика могла само да му аплаудира.

Фудбал 26.09.2016 | 17:30
Видео: "Давао га" 70 метара и 13 секунди!
Млади нападач Селте, 21-годишњи Пионе Систо, ставио је "тачку на и" вечерас у Барселони тако што је узео лопту дубоко на својој половини, искоса с леве стране, у висини казненог простора и...

...постигао један од најлепших голова сезоне. За сада.

Еспањол – Селта 0:2 (0:0) уз поготке неуништивог Ђузепеа Росија који наставља да постиже спектакуларне поготке и после трећег кидања укрштених лигамената, као и поменутог Систа, који је као играч Митјиланда тресао и мрежу Манчестер јунајтеда.

Роси је у 91. минуту неопрезну иницијативу домаћина казнио бегом иза неуспешне офсајд замке и потом инстинктним лоб ударцем преко Дијега Лопеза, који је истрчавањем покушао да поправи непоправљиво, а кад су "шпанци" кренули у још јачи притисак на гол Асутријаца, Систо је постигао гол каријере.

У 93. минуту, када је свима већ "душа била у носу", брзоноги нападач узео је лопту на позицији левог бека, претрчао више од 70 метара, за то му је било потребно 12 додира с лоптом и свега 13 секунди и, када би већини фудбалера понестало снаге за прибрану завршницу услед дугог спринта, пласирао је лопту у доњи десни угао искусног Лопеза, који попут публике на РЦДЕ стадиону није знао шта се то догодило.



Иначе, меч је пратило 17.484 гледалаца.

Догодио се гол за потврду друге узастопне победе Селте, након очајног старта сезоне и уписана три пораза у Примери, па потом два ремија, у Лиги Европе и опет Примери.

Еспањол је у прошлом колу на гостовању Осасуни (1:2) остварио прву победу и остао на том учинку и после претпоследње утакмице 6. кола Ла Лиге, након чега ће само још бити одигран сусрет између Алавеса и Гранаде у понедељак увече.

Наш фудбалер Немања Радоја одиграо је свих 90 минута у редовима Селте, која је укупно гледано више приказала у Каталонији, на стадиону на ком су у 2016. побеђивали само још "стандардни" Реал, Барселона и Атлетико, и уз њих Реал Сосиједад и Бетис.

Занимљиво, била је ово прва "двојка" на мечевима Еспањола и Селте још од 2007. године, када су Каталонци победили на "Балаидосу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар