Video: "Davao ga" 70 metara i 13 sekundi!

Pogledajte ples mladog danskog fudbalera posle čega je katalonska publika mogla samo da mu aplaudira.

Fudbal 26.09.2016 | 17:30
Video: "Davao ga" 70 metara i 13 sekundi!
Mladi napadač Selte, 21-godišnji Pione Sisto, stavio je "tačku na i" večeras u Barseloni tako što je uzeo loptu duboko na svojoj polovini, iskosa s leve strane, u visini kaznenog prostora i...

...postigao jedan od najlepših golova sezone. Za sada.

Espanjol – Selta 0:2 (0:0) uz pogotke neuništivog Đuzepea Rosija koji nastavlja da postiže spektakularne pogotke i posle trećeg kidanja ukrštenih ligamenata, kao i pomenutog Sista, koji je kao igrač Mitjilanda tresao i mrežu Mančester junajteda.

Rosi je u 91. minutu neopreznu inicijativu domaćina kaznio begom iza neuspešne ofsajd zamke i potom instinktnim lob udarcem preko Dijega Lopeza, koji je istrčavanjem pokušao da popravi nepopravljivo, a kad su "španci" krenuli u još jači pritisak na gol Asutrijaca, Sisto je postigao gol karijere.

U 93. minutu, kada je svima već "duša bila u nosu", brzonogi napadač uzeo je loptu na poziciji levog beka, pretrčao više od 70 metara, za to mu je bilo potrebno 12 dodira s loptom i svega 13 sekundi i, kada bi većini fudbalera ponestalo snage za pribranu završnicu usled dugog sprinta, plasirao je loptu u donji desni ugao iskusnog Lopeza, koji poput publike na RCDE stadionu nije znao šta se to dogodilo.



Inače, meč je pratilo 17.484 gledalaca.

Dogodio se gol za potvrdu druge uzastopne pobede Selte, nakon očajnog starta sezone i upisana tri poraza u Primeri, pa potom dva remija, u Ligi Evrope i opet Primeri.

Espanjol je u prošlom kolu na gostovanju Osasuni (1:2) ostvario prvu pobedu i ostao na tom učinku i posle pretposlednje utakmice 6. kola La Lige, nakon čega će samo još biti odigran susret između Alavesa i Granade u ponedeljak uveče.

Naš fudbaler Nemanja Radoja odigrao je svih 90 minuta u redovima Selte, koja je ukupno gledano više prikazala u Kataloniji, na stadionu na kom su u 2016. pobeđivali samo još "standardni" Real, Barselona i Atletiko, i uz njih Real Sosijedad i Betis.

Zanimljivo, bila je ovo prva "dvojka" na mečevima Espanjola i Selte još od 2007. godine, kada su Katalonci pobedili na "Balaidosu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar