Хапшења: Акција СИПЕ у Новом Граду

По налогу Тужилаштва БиХ, на подручју Новог Града у току је акција у борби против нарко-мафије, јавља Н1.

Босна и Херцеговина 26.09.2016 | 09:22
Хапшења: Акција СИПЕ у Новом Граду
У акцији учествује више десетина полицајаца СИПЕ, а лишене су слободе три особе међу којима и осумњичени организатор и један од носилаца нарко-криминала у БиХ.

По налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, економски криминал и корупцију, више десетина полицијских службеника, рано јутрос, започело је претресе и лишења слободе на подручју општине Нови Град.

Мета акције су тројица осумњичених за организирани криминал и неовлашћени промет опојним дрогама, на међународном нивоу, а међу ухапшенима је и један од у организираном нарко-криминалу на подручју БиХ.

Слободе су лишени:

-Јасмин Селимагић, рођен 1987. године у Приједору, настањен у Новом Граду

-Анђелко Новаковић, рођен 1985. године у Босанској Крупи, настањен у Новом Граду

-Ганија Курти, рођен 1969. године у Никшићу, држављанин Црне Горе, налази се под надзором Службе за послове са странцима (СПС) БиХ.

Упоредо са лишењима слободе, извршен је претрес објеката и возила које осумњичени користе, на подручју Новог Града.

Тужилаштво БиХ је у сарадњи са СИПОМ и партнерским агенцијама из Црне Горе, провело детаљну и темељиту истрагу, током које су прикупљени докази, да су наведени осумњичени учесници међународног кријумчарења великих количина опојне дроге „марихуана“ и „скунк“, са подручја Црне Горе у Босну и Херцеговину, која се даље дистрибуирала на илегалном нарко-тржишту у сјеверозападном дијелу БиХ.

Истрагом је утврђено да је осумњичени Ганија Курти, који се налазио на издржавању казне у КПЗ Зеница, из затвора путем контаката у Црној Гори и БиХ, координисао кријумчарење опојне дроге у Босну и Херцеговину. Ради се о особи која је раније протјерана из БиХ, те је користећи кривотворене документе, поново илегално ушао у БиХ, гдје је ухапшен.

Досадашњом истрагом утврђено је да су осумњичени у више наврата кријумчарили количине од више килограма ове опојне дроге, а осумњичени Селимагић, често је ради надгледања опојне дроге и њеног транспорта, боравио у Црној Гори.

Овом акцијом задат је одлучан ударац структурама нарко-криминала које дјелују у сјеверозападном дијелу БиХ, а чији су конзументи опојних дрога углавном младе особе из Новог Града и околних мјеста.

Након извршених претреса, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања осумњичених, донијети одлуку о даљим активностима.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и земљама региона, интензивно учествује у акцијама у борби против нарко-криминала.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

26.09.2016 08:34

Криминалци су медјудобно пуно слознији од дрзавни власти Федерације и РС које кримибалце кобојаги прогони!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

26.09.2016 10:16

Михаило то је Зива истина увјек било и бице

Name

Сале

26.09.2016 11:03

Е нек си ти нешто паметно рекао, алал ти вера !!! И ћорава кока некад зрно потрефи ...

Name

Таксират

26.09.2016 08:41

Мрсав улов, оцигледно били на погресној адреси.

ОДГОВОРИТЕ