Hapšenja: Akcija SIPE u Novom Gradu

Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Novog Grada u toku je akcija u borbi protiv narko-mafije, javlja N1.

Bosna i Hercegovina 26.09.2016 | 09:22
Hapšenja: Akcija SIPE u Novom Gradu
U akciji učestvuje više desetina policajaca SIPE, a lišene su slobode tri osobe među kojima i osumnjičeni organizator i jedan od nosilaca narko-kriminala u BiH.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, više desetina policijskih službenika, rano jutros, započelo je pretrese i lišenja slobode na području opštine Novi Grad.

Meta akcije su trojica osumnjičenih za organizirani kriminal i neovlašćeni promet opojnim drogama, na međunarodnom nivou, a među uhapšenima je i jedan od u organiziranom narko-kriminalu na području BiH.

Slobode su lišeni:

-Jasmin Selimagić, rođen 1987. godine u Prijedoru, nastanjen u Novom Gradu

-Anđelko Novaković, rođen 1985. godine u Bosanskoj Krupi, nastanjen u Novom Gradu

-Ganija Kurti, rođen 1969. godine u Nikšiću, državljanin Crne Gore, nalazi se pod nadzorom Službe za poslove sa strancima (SPS) BiH.

Uporedo sa lišenjima slobode, izvršen je pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koriste, na području Novog Grada.

Tužilaštvo BiH je u saradnji sa SIPOM i partnerskim agencijama iz Crne Gore, provelo detaljnu i temeljitu istragu, tokom koje su prikupljeni dokazi, da su navedeni osumnjičeni učesnici međunarodnog krijumčarenja velikih količina opojne droge „marihuana“ i „skunk“, sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koja se dalje distribuirala na ilegalnom narko-tržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinisao krijumčarenje opojne droge u Bosnu i Hercegovinu. Radi se o osobi koja je ranije protjerana iz BiH, te je koristeći krivotvorene dokumente, ponovo ilegalno ušao u BiH, gdje je uhapšen.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma ove opojne droge, a osumnjičeni Selimagić, često je radi nadgledanja opojne droge i njenog transporta, boravio u Crnoj Gori.

Ovom akcijom zadat je odlučan udarac strukturama narko-kriminala koje djeluju u sjeverozapadnom dijelu BiH, a čiji su konzumenti opojnih droga uglavnom mlade osobe iz Novog Grada i okolnih mjesta.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i zemljama regiona, intenzivno učestvuje u akcijama u borbi protiv narko-kriminala.

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

26.09.2016 08:34

Kriminalci su medjudobno puno slozniji od drzavni vlasti Federacije i RS koje krimibalce kobojagi progoni!

ODGOVORITE
Name

Mf

26.09.2016 10:16

Mihailo to je Ziva istina uvjek bilo i bice

Name

Sale

26.09.2016 11:03

E nek si ti nešto pametno rekao, alal ti vera !!! I ćorava koka nekad zrno potrefi ...

Name

Taksirat

26.09.2016 08:41

Mrsav ulov, ocigledno bili na pogresnoj adresi.

ODGOVORITE