Како су саиграчу Немање Бјелице глад и биједа отворили пут ка НБА звијездама?!

Спорт је за неке много више од пуког трчања за лоптом... Кошарка за Криса Дана, саиграча Немање Бјелице у Минесоти од првог дана када је крочио на терен није била само забава. Кошарка је била његова једина прилика да преживи.

Кошарка 27.09.2016 | 21:15
Како су саиграчу Немање Бјелице глад и биједа отворили пут ка НБА звијездама?!
Од таме до сјаја - пут који је Крис Дан (22) прешао само захваљујући себи. У августу 2011. године тренер чувеног Провиденс колеџа Ед Кули чуо је причу од које му се заледила крв у жилама. Причу која га је натерала да додатно верује у овог момка.

Искусни стручњак се састао са играчем којег је толико силно желео у свом тиму. Крис Дану је рекао “Ти си једини човек у Америци којег желим”. Добио је више него потресан одговор. Животна прича овог момка је живописна.

Рођен је у Конектикату где је и завршио Средњу школу Њу Лондон. Од првог дана његов живот био је борба. Биолошког оца упознао је као дете, и то је био њихов једини контакт. Без јаке очинске фигуре са браћом и сестрама борио се за сваки нови дан. Живели су у великој беди, од данас до сутра. У кући Данових кукурузне пахуљице су се јеле са водом, а често другог оброка није ни било. Борили су се да зараде неки додатни новац, а чешће је био гладан него сит. Управо га је та глад натерала да на терену буде најбољи.

Само са “баскетаром” у рукама није мислио на проблеме.

После четири година рада са тренером Кулијем, постао је НБА играч. Минеоста га је на драфту узела као петог пика, и “вукови” од њега очекују много.

На дебију на Летњој лиги је постигао 27 поена. За разлику од многих момци попут Џимија Батлера (мајка га избацила из куће кад је био дете) и Криса Дана знају да цене кошарку. Ипак, она им је дала све!



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар