Kako su saigraču Nemanje Bjelice glad i bijeda otvorili put ka NBA zvijezdama?!

Sport je za neke mnogo više od pukog trčanja za loptom... Košarka za Krisa Dana, saigrača Nemanje Bjelice u Minesoti od prvog dana kada je kročio na teren nije bila samo zabava. Košarka je bila njegova jedina prilika da preživi.

Košarka 27.09.2016 | 21:15
Kako su saigraču Nemanje Bjelice glad i bijeda otvorili put ka NBA zvijezdama?!
Od tame do sjaja - put koji je Kris Dan (22) prešao samo zahvaljujući sebi. U avgustu 2011. godine trener čuvenog Providens koledža Ed Kuli čuo je priču od koje mu se zaledila krv u žilama. Priču koja ga je naterala da dodatno veruje u ovog momka.

Iskusni stručnjak se sastao sa igračem kojeg je toliko silno želeo u svom timu. Kris Danu je rekao “Ti si jedini čovek u Americi kojeg želim”. Dobio je više nego potresan odgovor. Životna priča ovog momka je živopisna.

Rođen je u Konektikatu gde je i završio Srednju školu Nju London. Od prvog dana njegov život bio je borba. Biološkog oca upoznao je kao dete, i to je bio njihov jedini kontakt. Bez jake očinske figure sa braćom i sestrama borio se za svaki novi dan. Živeli su u velikoj bedi, od danas do sutra. U kući Danovih kukuruzne pahuljice su se jele sa vodom, a često drugog obroka nije ni bilo. Borili su se da zarade neki dodatni novac, a češće je bio gladan nego sit. Upravo ga je ta glad naterala da na terenu bude najbolji.

Samo sa “basketarom” u rukama nije mislio na probleme.

Posle četiri godina rada sa trenerom Kulijem, postao je NBA igrač. Mineosta ga je na draftu uzela kao petog pika, i “vukovi” od njega očekuju mnogo.

Na debiju na Letnjoj ligi je postigao 27 poena. Za razliku od mnogih momci poput Džimija Batlera (majka ga izbacila iz kuće kad je bio dete) i Krisa Dana znaju da cene košarku. Ipak, ona im je dala sve!



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar