ПОР: Бенфика се вратила на трон!

Чавез дуго одолевао, али у финишу посустао...Брагин повратак за осам минута: Пљусак однео Сетубалове наде! 

Фудбал 25.09.2016 | 11:30
ПОР: Бенфика се вратила на трон!
Бенфика је поново лидер у Португалу! Спортинг је преноћио на првом месту захваљујући јучерашњој победи над Ешторилом (4:2), али троструки узастопни шампион одрадио је је своје гостовање Чавезу према очекивањима, тако да понови има бод више. 

Чавез је до овог сусрета био непоражен, једини у лиги уз Бенфику, и био је чак на добром путу да направи изненађење, пошто је првих 45 минута сасвијм добро одолевао. Ипак, један прекид у 70. минуту разбио је ентузијазам домаћина. Грималдо је добро "подигао" лопту, а Митроглу се нашао на правом месту и главом сместио лопту у небрањени део мреже. 

После тога све је за госте било много лакше. Одлука је дефинитивно пала шест минута пре краја. Пици Фернандес је налетео на једну одбијену лопту и закуцао је у мрежу Чавеза ударцем са ивице шеснаестерца - 0:2. 

Од српских интернационалаца у дресу Бенфике појавио је се само Љубомир Фејса. На другој страни играли су такође некадашњи првотимци Партизана Немања Петровић и Симон Вукчевић.

Брагин повратак за осам минута: Пљусак однео Сетубалове наде!

Брагине муке, али и повратак из понора, за нова три бода на Мунисипалу. Екипа Жозеа Пешеира савладала је борбену и врло неугодну Виторију из Сетубала после преокрета за само осам минута на почетку другог полувремена - 2:1 (0:1).

Домаћин се на крају боље снашао у прилично незгодним условима и јакој коши која је падала од првог до последњег минута утакмице. Сетубал је био бољи у првих 45 минута, повео голом Андреа Клара на истеку пола часа игре и пропустио још неколико изгледних прилика да из контранапада казни неопрезног домаћина.

Ипак, све се променило у наставку меча. Већ у петом минуту другог плиувремена Алање погодио са "креча" и изједначио резултат, док је потпуни преокрет домаћем саставу донео Вилсон Едуардо у 58. минуту.

Од првог минута до последњег минута утакмице на терену у домаћем тиму били су и српски интернационалци Лазар Росић и Никола Стојиљковић, који су сасвим солидно одрадили посао и учествовали у пробоју свог тима на треће место португалске Примеире.

ПРИМЕИРА - 6. КОЛО:

Петак:
Порто - Боависта 3:1 (2:1)
/Андре Силва 19, 41пен, Тељес 86 - Енрике 5/

Спортинг - Есторил 4:2 (1:0)
/Дост 13, 62, Коатес 59, Андре 90+1 - Гомес 85, 90+3/

Субота:
Феиренсе – Насионал 0:3 (0:1)
/Хамзуи 30, 51, 55/

Чавес – Бенфика 0:2 (0:0)
/Митроглу 70, Пици 84/

Брага – Сетубал 2:1 (0:1)
/Алан 50пен, Едуардо 58 - Андре Кларо 30/

Недеља:
17.00 Маритомо – Тондела
19.00 Пасош Фереира - Рио Аве
21.15 Мореиренсе - Гимараеш

Понедељак:
21.00 Белененсеш - Арука

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар