POR: Benfika se vratila na tron!

Čavez dugo odolevao, ali u finišu posustao...Bragin povratak za osam minuta: Pljusak odneo Setubalove nade! 

Fudbal 25.09.2016 | 11:30
POR: Benfika se vratila na tron!
Benfika je ponovo lider u Portugalu! Sporting je prenoćio na prvom mestu zahvaljujući jučerašnjoj pobedi nad Eštorilom (4:2), ali trostruki uzastopni šampion odradio je je svoje gostovanje Čavezu prema očekivanjima, tako da ponovi ima bod više. 

Čavez je do ovog susreta bio neporažen, jedini u ligi uz Benfiku, i bio je čak na dobrom putu da napravi iznenađenje, pošto je prvih 45 minuta sasvijm dobro odolevao. Ipak, jedan prekid u 70. minutu razbio je entuzijazam domaćina. Grimaldo je dobro "podigao" loptu, a Mitroglu se našao na pravom mestu i glavom smestio loptu u nebranjeni deo mreže. 

Posle toga sve je za goste bilo mnogo lakše. Odluka je definitivno pala šest minuta pre kraja. Pici Fernandes je naleteo na jednu odbijenu loptu i zakucao je u mrežu Čaveza udarcem sa ivice šesnaesterca - 0:2. 

Od srpskih internacionalaca u dresu Benfike pojavio je se samo Ljubomir Fejsa. Na drugoj strani igrali su takođe nekadašnji prvotimci Partizana Nemanja Petrović i Simon Vukčević.

Bragin povratak za osam minuta: Pljusak odneo Setubalove nade!

Bragine muke, ali i povratak iz ponora, za nova tri boda na Munisipalu. Ekipa Žozea Pešeira savladala je borbenu i vrlo neugodnu Vitoriju iz Setubala posle preokreta za samo osam minuta na početku drugog poluvremena - 2:1 (0:1).

Domaćin se na kraju bolje snašao u prilično nezgodnim uslovima i jakoj koši koja je padala od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Setubal je bio bolji u prvih 45 minuta, poveo golom Andrea Klara na isteku pola časa igre i propustio još nekoliko izglednih prilika da iz kontranapada kazni neopreznog domaćina.

Ipak, sve se promenilo u nastavku meča. Već u petom minutu drugog pliuvremena Alanje pogodio sa "kreča" i izjednačio rezultat, dok je potpuni preokret domaćem sastavu doneo Vilson Eduardo u 58. minutu.

Od prvog minuta do poslednjeg minuta utakmice na terenu u domaćem timu bili su i srpski internacionalci Lazar Rosić i Nikola Stojiljković, koji su sasvim solidno odradili posao i učestvovali u proboju svog tima na treće mesto portugalske Primeire.

PRIMEIRA - 6. KOLO:

Petak:
Porto - Boavista 3:1 (2:1)
/Andre Silva 19, 41pen, Teljes 86 - Enrike 5/

Sporting - Estoril 4:2 (1:0)
/Dost 13, 62, Koates 59, Andre 90+1 - Gomes 85, 90+3/

Subota:
Feirense – Nasional 0:3 (0:1)
/Hamzui 30, 51, 55/

Čaves – Benfika 0:2 (0:0)
/Mitroglu 70, Pici 84/

Braga – Setubal 2:1 (0:1)
/Alan 50pen, Eduardo 58 - Andre Klaro 30/

Nedelja:
17.00 Maritomo – Tondela
19.00 Pasoš Fereira - Rio Ave
21.15 Moreirense - Gimaraeš

Ponedeljak:
21.00 Belenenseš - Aruka

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar