ПЛ БиХ: Гостили се Радник и Крупа у Тузли и Зеници!

Фудбалери Радника нанијели су први пораз Слободи на "Тушњу" (0:1), док је Крупа освојила сва три бода на "Билином пољу" против Челика (1:2) у 10. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине. Мостарски Зрињски је теже од очекиваног савладао Младост (2:1) у 10. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине и наставио фантастичан низ од чак 54 меча без пораза на стадиону "Под Бијелим бријегом".

Фудбал 25.09.2016 | 09:30
ПЛ БиХ: Гостили се Радник и Крупа у Тузли и Зеници!
Радник је у Тузли забиљежио пету побједу ове сезоне у шампионату БиХ, трећу узастопну и избио на друго мјесто првенствене табеле.

Препуцавања и одласци из тузланског клуба предсједника Азмира Хусића и неколицине фудбалера, оставили су трага на остатку тима, па је Радник од самог почетка суботње утакмице наметнуо "свој ритам" и био бољи ривал на терену стадиона "Тушња".

Гости из Бијељине су до предности стигли у 17. минуту - након центаршута из корнера и смушене реакције одбране Слободе, мрежу домаћина затресао је Душан Мартиновић - 0:1.



Након поготка, Слобода је преузела иницијативу, али није успјела да створи ниједну праву прилику до одласка на одмор.  

У наставку меча на "Тушњу" домаћи тим је наставио с нападима, али и даље без праве реализације, чиме је оставио простор Семберцима да из евентуалног контранапада "преломе" утакмицу.

Из једне такве у 58. минуту Дејан Јанковић се нашао у доброј шанси, али није био прецизан, док је у сљедећој акцији шут Марка Обрадовића одлично одбранио голман Тузлака Кенан Пирић.

Имали су и тузлански играчи неколико прилика да угрозе мрежу бијељинске екипе, покушавали су Зајко Зеба, Александар Субић и Миљан Говедарица, међутим нису били сконцентрисани у пресудном тренутку испред гостујућег голмана.

Ипак најбољу шансу за Слободу пропустио је Сулејман Крпић у 77. минуту кад је послије центаршута Веселиновића главом са пет, шест метара шутирао тик поред десне стативе.

Већ у сљедећем нападу на другој страни, Обрадовић је избјегао офсајд и из тешке ситуације гађао "малу мрежицу", али је одлично реаговао голман Аднан Бобић и спријечио нови погодак Радника.

Слобода је у 87. минуту остала са 10 играча у пољу након што је искључен дефанзивац Иван Костић, који је без потребе на средини терена грубо стартовао на противничког играча и зарадио црвени картон.

У самом финишу, тачније у 90. минуту Обрадовић је пропустио да "овјери" побједу Радника, с петерца је главом неометан шутирао поред гола.

Разлога за славље имали су и фудбалери Крупе, који су славили над Челиком у Зеници резултатом 1:2 (1:1) иако није тако изгледало на самом почетку двобоја на "Билином пољу"...

Послије бурне реакције навијача Челика, који су прекинули тренинг изабраника Иве Иштука, црно-црвени су против Крупе заиграли много боље и стекли минималну предност - 1:0. Играо се 21. минут кад је Салчиновић убацио из корнера, а највиши у скоку био Бојан Марковић за вођство Зеничана.

Осим резултатског дефицита, тренер гостију Слободан Старчевић остао је у 31. минуту и без најбољег стријелца Елвира Кољића, који је због повреде напустио терен, а умјесто њега у игру ушао некадашњи нападач Борца из Бањалуке и Челика Саша Кајкут.

Управо је Кајкут постигао изједначујући погодак у четвртом минуту судијске надокнаде из слободог ударца и то еврогол! Лопта се од пречке одбила у мрежу за 1:1, а Бањалучанин из поштовања према некадашњем клубу није прославио гол.

Челик је био бољи ривал у другом полувремену, редале су се шансе испред голмана Крупе Милорада Николића, чак је Емир Јусић погодио и стативу, али је тим из предграђа Бањалуке у финишу успио да сурово казни Зеничане за те промашаје.

До велика три бода са гостовања Крупа је стигла у 82. минуту кад је "одбијанац" у мрежу поспремио Милан Љубеновић.



У Витезу, гдје је у госте дошао "фењераш" Олимпик, није било погодака, али су Сарајлије препустиле посљедње мјесто Челику на табели.

Мостарски Зрињски је теже од очекиваног савладао Младост (2:1) у 10. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине и наставио фантастичан низ од чак 54 меча без пораза на стадиону "Под Бијелим бријегом".

Мостар је и послије шестог домаћег меча Зрињског остао неосвојив за све екипе из БиХ.

Иако "племићи" нису бриљирали против до вечерас непоражене Младости, која се показала као "тврд орах" за шампиона, бодови су ове суботе увече ипак остали у Мостару - 2:1 (1:1).

На старту меча "Под Бијелим бријегом", Зрињски је могао да стигне до предности након одличне акције Немање Билбије и Пере Стојкића, који је савладао гостујућег голмана, али је савезник Младости била пречка.

Шампион Босне и Херцеговине је очекивано био бољи ривал, али је одбрана гостију била на висини задатка до 40. минута кад је Аднан Хаџић одбранио ударац Билбије, али није могао ништа послије "одбијанца" Јасмина Мешановића - 1:0.

Међутим, само четири минута касније Младост је стигла до изједначења послије одличне асистенције Марина Галића погодио је Мићо Кузмановић - 1:1.

Изабраници Винка Мариновића су у наставку поново имали више од игре и неколико добрих шанси преко агилних Стојкића и Билбије, али су стални атаци домаћина остављали простор и за контранападе.

Управо из контре родила се шанса у 71. минуту, али је вођство гостију одличном интервенцијом спријечио голман "племића" Далибор Козић послије ударца Анела Хусића.

Због одличне партије и постигнутог гола у Купу БиХ против бањалучког Борца (5:0), тренер домаћина Мариновић је у игру увео Милоша Филиповића, који је у 79. минуту погодио за вођство Мостараца на асистенцију Немање Билбије (2:1).

Потом је због прекршаја Милоша Жеравице над Сенадом Карахметом дошло до гужве и међусобног кошкања играча, али се на срећу све брзо смирило. Епилог цијеле приче били су показани жути картони Жеравици у Зрињском и Карахмету у Младости.

Премијер лига БиХ, 10. коло:

Челик - Крупа 1:2 (1:1)
/Марковић 21 - Кајкут 45+4, Љубеновић 82/

Витез - Олимпик 0:0

Слобода - Радник 0:1 (0:1)
/Мартиновић 17/

Зрињски - Младост ДК 2:1 (1:1)

/Мешановић 40, Филиповић 79 - Кузмановић 44/

Недјеља

Широки - Сарајево (19.00)

Жељезничар - Металеге

ТАБЕЛА: Зрињски 23, Радник 18, Сарајево (-1) 16, Крупа 15, Младост ДК 15, Слобода 15, Широки Бријег (-1) 12, Жељезничар (-1) 12, Витез 12, Металеге (-1) 8,  Олимпик 5, Челик 5.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар