PL BiH: Gostili se Radnik i Krupa u Tuzli i Zenici!

Fudbaleri Radnika nanijeli su prvi poraz Slobodi na "Tušnju" (0:1), dok je Krupa osvojila sva tri boda na "Bilinom polju" protiv Čelika (1:2) u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mostarski Zrinjski je teže od očekivanog savladao Mladost (2:1) u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i nastavio fantastičan niz od čak 54 meča bez poraza na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Fudbal 25.09.2016 | 09:30
PL BiH: Gostili se Radnik i Krupa u Tuzli i Zenici!
Radnik je u Tuzli zabilježio petu pobjedu ove sezone u šampionatu BiH, treću uzastopnu i izbio na drugo mjesto prvenstvene tabele.

Prepucavanja i odlasci iz tuzlanskog kluba predsjednika Azmira Husića i nekolicine fudbalera, ostavili su traga na ostatku tima, pa je Radnik od samog početka subotnje utakmice nametnuo "svoj ritam" i bio bolji rival na terenu stadiona "Tušnja".

Gosti iz Bijeljine su do prednosti stigli u 17. minutu - nakon centaršuta iz kornera i smušene reakcije odbrane Slobode, mrežu domaćina zatresao je Dušan Martinović - 0:1.



Nakon pogotka, Sloboda je preuzela inicijativu, ali nije uspjela da stvori nijednu pravu priliku do odlaska na odmor.  

U nastavku meča na "Tušnju" domaći tim je nastavio s napadima, ali i dalje bez prave realizacije, čime je ostavio prostor Sembercima da iz eventualnog kontranapada "prelome" utakmicu.

Iz jedne takve u 58. minutu Dejan Janković se našao u dobroj šansi, ali nije bio precizan, dok je u sljedećoj akciji šut Marka Obradovića odlično odbranio golman Tuzlaka Kenan Pirić.

Imali su i tuzlanski igrači nekoliko prilika da ugroze mrežu bijeljinske ekipe, pokušavali su Zajko Zeba, Aleksandar Subić i Miljan Govedarica, međutim nisu bili skoncentrisani u presudnom trenutku ispred gostujućeg golmana.

Ipak najbolju šansu za Slobodu propustio je Sulejman Krpić u 77. minutu kad je poslije centaršuta Veselinovića glavom sa pet, šest metara šutirao tik pored desne stative.

Već u sljedećem napadu na drugoj strani, Obradović je izbjegao ofsajd i iz teške situacije gađao "malu mrežicu", ali je odlično reagovao golman Adnan Bobić i spriječio novi pogodak Radnika.

Sloboda je u 87. minutu ostala sa 10 igrača u polju nakon što je isključen defanzivac Ivan Kostić, koji je bez potrebe na sredini terena grubo startovao na protivničkog igrača i zaradio crveni karton.

U samom finišu, tačnije u 90. minutu Obradović je propustio da "ovjeri" pobjedu Radnika, s peterca je glavom neometan šutirao pored gola.

Razloga za slavlje imali su i fudbaleri Krupe, koji su slavili nad Čelikom u Zenici rezultatom 1:2 (1:1) iako nije tako izgledalo na samom početku dvoboja na "Bilinom polju"...

Poslije burne reakcije navijača Čelika, koji su prekinuli trening izabranika Ive Ištuka, crno-crveni su protiv Krupe zaigrali mnogo bolje i stekli minimalnu prednost - 1:0. Igrao se 21. minut kad je Salčinović ubacio iz kornera, a najviši u skoku bio Bojan Marković za vođstvo Zeničana.

Osim rezultatskog deficita, trener gostiju Slobodan Starčević ostao je u 31. minutu i bez najboljeg strijelca Elvira Koljića, koji je zbog povrede napustio teren, a umjesto njega u igru ušao nekadašnji napadač Borca iz Banjaluke i Čelika Saša Kajkut.

Upravo je Kajkut postigao izjednačujući pogodak u četvrtom minutu sudijske nadoknade iz slobodog udarca i to evrogol! Lopta se od prečke odbila u mrežu za 1:1, a Banjalučanin iz poštovanja prema nekadašnjem klubu nije proslavio gol.

Čelik je bio bolji rival u drugom poluvremenu, redale su se šanse ispred golmana Krupe Milorada Nikolića, čak je Emir Jusić pogodio i stativu, ali je tim iz predgrađa Banjaluke u finišu uspio da surovo kazni Zeničane za te promašaje.

Do velika tri boda sa gostovanja Krupa je stigla u 82. minutu kad je "odbijanac" u mrežu pospremio Milan Ljubenović.



U Vitezu, gdje je u goste došao "fenjeraš" Olimpik, nije bilo pogodaka, ali su Sarajlije prepustile posljednje mjesto Čeliku na tabeli.

Mostarski Zrinjski je teže od očekivanog savladao Mladost (2:1) u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i nastavio fantastičan niz od čak 54 meča bez poraza na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Mostar je i poslije šestog domaćeg meča Zrinjskog ostao neosvojiv za sve ekipe iz BiH.

Iako "plemići" nisu briljirali protiv do večeras neporažene Mladosti, koja se pokazala kao "tvrd orah" za šampiona, bodovi su ove subote uveče ipak ostali u Mostaru - 2:1 (1:1).

Na startu meča "Pod Bijelim brijegom", Zrinjski je mogao da stigne do prednosti nakon odlične akcije Nemanje Bilbije i Pere Stojkića, koji je savladao gostujućeg golmana, ali je saveznik Mladosti bila prečka.

Šampion Bosne i Hercegovine je očekivano bio bolji rival, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka do 40. minuta kad je Adnan Hadžić odbranio udarac Bilbije, ali nije mogao ništa poslije "odbijanca" Jasmina Mešanovića - 1:0.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Mladost je stigla do izjednačenja poslije odlične asistencije Marina Galića pogodio je Mićo Kuzmanović - 1:1.

Izabranici Vinka Marinovića su u nastavku ponovo imali više od igre i nekoliko dobrih šansi preko agilnih Stojkića i Bilbije, ali su stalni ataci domaćina ostavljali prostor i za kontranapade.

Upravo iz kontre rodila se šansa u 71. minutu, ali je vođstvo gostiju odličnom intervencijom spriječio golman "plemića" Dalibor Kozić poslije udarca Anela Husića.

Zbog odlične partije i postignutog gola u Kupu BiH protiv banjalučkog Borca (5:0), trener domaćina Marinović je u igru uveo Miloša Filipovića, koji je u 79. minutu pogodio za vođstvo Mostaraca na asistenciju Nemanje Bilbije (2:1).

Potom je zbog prekršaja Miloša Žeravice nad Senadom Karahmetom došlo do gužve i međusobnog koškanja igrača, ali se na sreću sve brzo smirilo. Epilog cijele priče bili su pokazani žuti kartoni Žeravici u Zrinjskom i Karahmetu u Mladosti.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Čelik - Krupa 1:2 (1:1)
/Marković 21 - Kajkut 45+4, Ljubenović 82/

Vitez - Olimpik 0:0

Sloboda - Radnik 0:1 (0:1)
/Martinović 17/

Zrinjski - Mladost DK 2:1 (1:1)

/Mešanović 40, Filipović 79 - Kuzmanović 44/

Nedjelja

Široki - Sarajevo (19.00)

Željezničar - Metalege

TABELA: Zrinjski 23, Radnik 18, Sarajevo (-1) 16, Krupa 15, Mladost DK 15, Sloboda 15, Široki Brijeg (-1) 12, Željezničar (-1) 12, Vitez 12, Metalege (-1) 8,  Olimpik 5, Čelik 5.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar