Видео: Полудеше сви за Франком Кесијеом!

На "Атлети дазури" стадион у Бергаму сваког викенда долазе скаути због момка који има само 19 година и који тресе мреже, а то му није основни задатак.

Фудбал 25.09.2016 | 20:30
Видео: Полудеше сви за Франком Кесијеом!
Франк Кесије има 19 година и један је од најтраженијих фудбалера тренутно у Европи.

Можда Аталанти у овом периоду сезоне не иде баш најбоље, клуб из Бергама налази се на претпоследњем месту у Серији А с освојена три од могућих 15 бодова до сада, али упркос томе овај дефанзивни везиста из Обале Слоноваче мами скауте највећих европских клубова сваког викенда на "Атлети дазури" стадион.

Аталанта је довела Кесијеа, којег већ пореде са Јајом Туреом, прошлог лета као 18-годишњака из Стеле, у којој је овај 183 центиметара високи момак почео фудбалску каријеру. Одмах је прослеђен на позајмицу у Ћезену где је прошле сезоне био стандардан, одиграо 37 утакмица, четири пута дао гол и два пута асистирао, што је било сасвим довољно за улогу стартера ове сезоне међу "неразурима".

Кесије је ове сезоне, иако играч средине терена, постигао пет голова на шест мечева у Серији А и Купу Италије и тренутно се налази у врху листе стрелаца "калча", иза Маура Икардија (6), Карлоса Баке (5), Хозе Каљехона (5), а на деоби четвртог места са Марком Боријелом, Гонзалом Игуаином, Андреом Белотијем, Едином Џеком и Акрадијусом Миликом, којима је превасходни посао да тресу мреже.

Енглески медији увелико пишу о Кесијеу, као потенцијалном појачању Челсија и Арсенала, клубова који ће наводно већ у јануару покушати да га потпишу, невезано за то када ће га "повући" из Бергама у Лондон.

Ово ће покушати, према писању италијанских новинара, да поремети Наполи, који је Кесијеа приметио још у црно-белом дресу Ћезене.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар