Video: Poludeše svi za Frankom Kesijeom!

Na "Atleti dazuri" stadion u Bergamu svakog vikenda dolaze skauti zbog momka koji ima samo 19 godina i koji trese mreže, a to mu nije osnovni zadatak.

Fudbal 25.09.2016 | 20:30
Video: Poludeše svi za Frankom Kesijeom!
Frank Kesije ima 19 godina i jedan je od najtraženijih fudbalera trenutno u Evropi.

Možda Atalanti u ovom periodu sezone ne ide baš najbolje, klub iz Bergama nalazi se na pretposlednjem mestu u Seriji A s osvojena tri od mogućih 15 bodova do sada, ali uprkos tome ovaj defanzivni vezista iz Obale Slonovače mami skaute najvećih evropskih klubova svakog vikenda na "Atleti dazuri" stadion.

Atalanta je dovela Kesijea, kojeg već porede sa Jajom Tureom, prošlog leta kao 18-godišnjaka iz Stele, u kojoj je ovaj 183 centimetara visoki momak počeo fudbalsku karijeru. Odmah je prosleđen na pozajmicu u Ćezenu gde je prošle sezone bio standardan, odigrao 37 utakmica, četiri puta dao gol i dva puta asistirao, što je bilo sasvim dovoljno za ulogu startera ove sezone među "nerazurima".

Kesije je ove sezone, iako igrač sredine terena, postigao pet golova na šest mečeva u Seriji A i Kupu Italije i trenutno se nalazi u vrhu liste strelaca "kalča", iza Maura Ikardija (6), Karlosa Bake (5), Hoze Kaljehona (5), a na deobi četvrtog mesta sa Markom Borijelom, Gonzalom Iguainom, Andreom Belotijem, Edinom Džekom i Akradijusom Milikom, kojima je prevashodni posao da tresu mreže.

Engleski mediji uveliko pišu o Kesijeu, kao potencijalnom pojačanju Čelsija i Arsenala, klubova koji će navodno već u januaru pokušati da ga potpišu, nevezano za to kada će ga "povući" iz Bergama u London.

Ovo će pokušati, prema pisanju italijanskih novinara, da poremeti Napoli, koji je Kesijea primetio još u crno-belom dresu Ćezene.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar