Пријем за представнике СУБНОР-а у Бијељини

Бијељина је обиљежила Дан Града као знак сјећања на ослобађање од фашистичког окупатора у Другом свјетском рату. Тим поводом градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је пријем за представнике СУБНОР-а, борце, њихове потомке и поштиваоце борбе против фашизма.

Република Српска 24.09.2016 | 17:57
Пријем за представнике СУБНОР-а у Бијељини
"Бијељина слави побједу над силом и злом фашизма. Не заборављамо оне који су без обзира на припадност или политику, били јединствени у одбрани народа од фашизма. Наша порука данас мора бити порука мира, али и порука да се ово зло не смије заборавити", истакао је градоначелник Мићић.

Он је нагласио да је Бијељина данас Град слободе, толеранције и једнаких шанси за све, без обзира на њихову вјерску или националну припадност.

"За једну заједницу најважнији су односи међу људима, разумијевање, суживот и толеранција. Ми смо данас Град у Републици Српској који у тим вриједностима може послужити као узор. Имамо добре међунационалне и међурелигијске односе, поштујемо различитости и сматрамо да то није препрека нашег заједничког рада и живљења. Бијељина је на освнову нашег труда и улагања у развој постала Град који је постао познат и ван граница Босне и Херцеговине, те сматрам да је то пут којим требамо наставити", навео је Мићић, честитајући Дан Бијељине свим грађанима који овај Дан доживаљавају као Дан ослобођења Града од фашизма.

Након пријема, на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића положени су вијенци и цвијеће на споменик борцима палим у претходним ослободилачким ратовима.

У Центру за културу одржана је свечана сједница Скупштине Града, на којој су додијељене награде заслужним појединцима и организацијама.