Prijem za predstavnike SUBNOR-a u Bijeljini

Bijeljina je obilježila Dan Grada kao znak sjećanja na oslobađanje od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu. Tim povodom gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za predstavnike SUBNOR-a, borce, njihove potomke i poštivaoce borbe protiv fašizma.

Republika Srpska 24.09.2016 | 17:57
Prijem za predstavnike SUBNOR-a u Bijeljini
"Bijeljina slavi pobjedu nad silom i zlom fašizma. Ne zaboravljamo one koji su bez obzira na pripadnost ili politiku, bili jedinstveni u odbrani naroda od fašizma. Naša poruka danas mora biti poruka mira, ali i poruka da se ovo zlo ne smije zaboraviti", istakao je gradonačelnik Mićić.

On je naglasio da je Bijeljina danas Grad slobode, tolerancije i jednakih šansi za sve, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.

"Za jednu zajednicu najvažniji su odnosi među ljudima, razumijevanje, suživot i tolerancija. Mi smo danas Grad u Republici Srpskoj koji u tim vrijednostima može poslužiti kao uzor. Imamo dobre međunacionalne i međureligijske odnose, poštujemo različitosti i smatramo da to nije prepreka našeg zajedničkog rada i življenja. Bijeljina je na osvnovu našeg truda i ulaganja u razvoj postala Grad koji je postao poznat i van granica Bosne i Hercegovine, te smatram da je to put kojim trebamo nastaviti", naveo je Mićić, čestitajući Dan Bijeljine svim građanima koji ovaj Dan doživaljavaju kao Dan oslobođenja Grada od fašizma.

Nakon prijema, na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića položeni su vijenci i cvijeće na spomenik borcima palim u prethodnim oslobodilačkim ratovima.

U Centru za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine Grada, na kojoj su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama.