Цури све више сочних детаља из Мурињове књиге...!

Перез га звао у Реал да очисти смеће Касиљаса, Рамоса, Пепеа и Марсела! Како је свлачионица Реала растужила Есијена. Флорентино желео да врати Муриња, у Зидана никада није имао поверење.

Фудбал 25.09.2016 | 17:00
Цури све више сочних детаља из Мурињове књиге...!
„Жозе Мурињо: Изблиза и лично“, наслов је биографије славног тренера која од јуче дрма Енгелску, али и европску фудбалску јавност. Острвски таблоид Дејли мејл је добио ексклузивно право да из дана у дан открива поједине детаље из књиге коју би сигурно пожелео сваки љубитељ фудбала јер на Муриња нико не остаје равнодушан.

Јуче су обелодањени делови о Мурињовом ривалитету саВенгером и мржњи која влада између њих двојице, а данас су светлост дана угледали шокантни детаљи из времена када је Португалац тренирао Реал Мадрид.

Новинар Роб Бизли који у књизи препричава детаље из разговора и дружења са Мурињом је обелоданио неке ствари које би могле жестоко да одјекну у Мадриду.

Мурињо је признао да је у лето 2015. имао позив Флорентина Переза да се врати на Сантјаго Бернабеу када је Анћелоти отишао. Међутим, оно што Перез свакако није желео да види у јавности је начин на који је позвао Муриња и критиковао своје играче.

„Председник ме обожава и желео је да се вратим. Рекао ми је да очистим свлачионицу од го...а попут Касиљаса, Рамоса, Пепеа, Рамоса... Рекао сам му да је касно за то“, рекао јеМурињо.

Да ствари буду занимљивије, Перез је на то место довео Мурињовог архинепријатељаРафаела Бенитеза.

„Председник размишља о Зидану само због његовог имена и статуса у клубу, али страх га је да ризикује јер је Зидан радио очајно у Б тиму. Клоп је једини којег може довести. Рафа? Нема шансе“, говорио је Мурињо када је одбио Переза

После тога је остао шокиран Бенитезовим избором.

Бизли се присетио и посете Мурињу током његовог мандата у Реалу. Новинар је био одушевљен оним што је видео у Мадриду и условима које имају звезде Краљевског клуба, али онда му је Мурињо открио шта га тишти.

„Имам све осим тимског духа“.

Било је јасно да се Посебном не свиђа у Реалу, али и да је задовољан оним што је тамо урадио.

„Ретки су тренери који у овом клубу издрже три године“, рекао је тада Мурињо.

Каква је атмосфера владала у Реалу говори и један детаљ који је Мурињо описао свом пријатељу из Енглеске. Тадашње појачање Мајкл Есијен је славио 30. рођендан и позвао је цео тим Реал Мадрида на прославу. На слављу се појавило тек неколико играча... Есијен је био разочаран и Мурињо је морао да га теши. Објашњавао му је да се то није десило зато што га његови саиграчи не воле, већ једноставно не воде рачуна о другима колико о себи. 

Очекујемо наставак низа сочних детаља из књиге о Мурињу, али и реакцију из Мадрида... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар