Curi sve više sočnih detalja iz Murinjove knjige...!

Perez ga zvao u Real da očisti smeće Kasiljasa, Ramosa, Pepea i Marsela! Kako je svlačionica Reala rastužila Esijena. Florentino želeo da vrati Murinja, u Zidana nikada nije imao poverenje.

Fudbal 25.09.2016 | 17:00
Curi sve više sočnih detalja iz Murinjove knjige...!
„Žoze Murinjo: Izbliza i lično“, naslov je biografije slavnog trenera koja od juče drma Engelsku, ali i evropsku fudbalsku javnost. Ostrvski tabloid Dejli mejl je dobio ekskluzivno pravo da iz dana u dan otkriva pojedine detalje iz knjige koju bi sigurno poželeo svaki ljubitelj fudbala jer na Murinja niko ne ostaje ravnodušan.

Juče su obelodanjeni delovi o Murinjovom rivalitetu saVengerom i mržnji koja vlada između njih dvojice, a danas su svetlost dana ugledali šokantni detalji iz vremena kada je Portugalac trenirao Real Madrid.

Novinar Rob Bizli koji u knjizi prepričava detalje iz razgovora i druženja sa Murinjom je obelodanio neke stvari koje bi mogle žestoko da odjeknu u Madridu.

Murinjo je priznao da je u leto 2015. imao poziv Florentina Pereza da se vrati na Santjago Bernabeu kada je Anćeloti otišao. Međutim, ono što Perez svakako nije želeo da vidi u javnosti je način na koji je pozvao Murinja i kritikovao svoje igrače.

„Predsednik me obožava i želeo je da se vratim. Rekao mi je da očistim svlačionicu od go...a poput Kasiljasa, Ramosa, Pepea, Ramosa... Rekao sam mu da je kasno za to“, rekao jeMurinjo.

Da stvari budu zanimljivije, Perez je na to mesto doveo Murinjovog arhineprijateljaRafaela Beniteza.

„Predsednik razmišlja o Zidanu samo zbog njegovog imena i statusa u klubu, ali strah ga je da rizikuje jer je Zidan radio očajno u B timu. Klop je jedini kojeg može dovesti. Rafa? Nema šanse“, govorio je Murinjo kada je odbio Pereza

Posle toga je ostao šokiran Benitezovim izborom.

Bizli se prisetio i posete Murinju tokom njegovog mandata u Realu. Novinar je bio oduševljen onim što je video u Madridu i uslovima koje imaju zvezde Kraljevskog kluba, ali onda mu je Murinjo otkrio šta ga tišti.

„Imam sve osim timskog duha“.

Bilo je jasno da se Posebnom ne sviđa u Realu, ali i da je zadovoljan onim što je tamo uradio.

„Retki su treneri koji u ovom klubu izdrže tri godine“, rekao je tada Murinjo.

Kakva je atmosfera vladala u Realu govori i jedan detalj koji je Murinjo opisao svom prijatelju iz Engleske. Tadašnje pojačanje Majkl Esijen je slavio 30. rođendan i pozvao je ceo tim Real Madrida na proslavu. Na slavlju se pojavilo tek nekoliko igrača... Esijen je bio razočaran i Murinjo je morao da ga teši. Objašnjavao mu je da se to nije desilo zato što ga njegovi saigrači ne vole, već jednostavno ne vode računa o drugima koliko o sebi. 

Očekujemo nastavak niza sočnih detalja iz knjige o Murinju, ali i reakciju iz Madrida... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar