Видео: Интер саставља тим од најмоћнијих младих фудбалера свијета!

Следећи поклон стиже из Аргентине! После Жоао Марија и Габигола, мета је момак којег је Арсен Венгер планирао као следеће појачање Арсенала.

Фудбал 25.09.2016 | 16:30
Видео: Интер саставља тим од најмоћнијих младих фудбалера свијета!
Габријел Барбоса, Жоао Марио, а ускоро можда и још један светски таленат. Интер је са новим газдама из Кине решио да потпуно реконструише тим, а тај процес ће ићи постпено довођењем најперспективнијих светских играча.

Интер је већ направио искорак куповинама Португалца и Бразилца на којима се темељи будућност, а наредни циљ је довођење парагвајског везисте Мигела Алмирона. И изгледа да су Неразури на добром путу да испуне и ту мисију. Скаутирање траје већ неколико месеци, а сада је Интер предузео и конкретне кораке и започео преговоре о трансферуАлмирона на Меацу.

Алмирон има 22 година и члан је шампионске екипе Лануса у Аргентини. Игра на позицији офанзивног везисте и левог крила, али може да буде и класичан централни везни.  По стилу игре подсећа на Анхела Ди Марију. Био је један од кључних играча Лануса у освајању титуле претходне сезоне. У том тиму се издвојио као звезда у успону и наговестио да је већ спреман да неки јачи клуб. Шушкало се да га хоће Ривер Плејт, али је врло брзо постало јасно да је Европа следећа дестинација талентованог Парагвајца.

Прво је интерес показала Фиорентина, а онда се у Алмирона „заљубио“ Арсен Венгер. У финишу прелазног рока су почели и конкретни преговори, Венгер је био спреман да плати 13.000.000 евра колико је Ланус тражио за Алмирона, али није успео на време да ослободи место за њега пошто се до самог финиша фудбалске пијаце чекало да се Арсенал решиЏоела Кембела и Сержа Гнабрија.

„Арсенал га је хтео, али није успео да реализује трансфер. Мислим да га виде као појачање у будућности и надам се да ће Мигел заиграти за Тобџије у Премијер лиги“, рекао је Алмироновменаџер Данијел Кампос.



Али парагвајски бисер неће тек тако стајати и чекати да га Арсенал покупи, пошто је Интер решио да претекне лондонски клуб и уграби Алмирона у зимском прелазном року. Италијани су спремни да плате цену коју тражи Ланус, али прво морају да реше проблем пасоша. Интер нема место за играча ван ЕУ у наредном прелазном року, али се ради на томе даАлмирон добије италијански пасош на основу порекла попут великог броја аргентинских фудбалера. Уколико не добије италијанско држављанство до јануара, Алмирон би могао да дође до Интера преко мостова у виду пријатељских клубова Кјева и Пескаре.

Он би званично појачао Пескару или Кјево у јануару и преко њих ушао у Италију као фудбалер ван ЕУ, одиграо би тамо шест месеци на позајмици, а онда наредног лета дошао у Интер и не би заузимао место екстракомунитарца.

Алмирон би представљао наставак нове Интерове политике довођења младих и суперталентованих фудбалера који би у наредним годинама требало да постану носиоци игре, али и финансијски капитал Неразура.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар