Video: Inter sastavlja tim od najmoćnijih mladih fudbalera svijeta!

Sledeći poklon stiže iz Argentine! Posle Žoao Marija i Gabigola, meta je momak kojeg je Arsen Venger planirao kao sledeće pojačanje Arsenala.

Fudbal 25.09.2016 | 16:30
Video: Inter sastavlja tim od najmoćnijih mladih fudbalera svijeta!
Gabrijel Barbosa, Žoao Mario, a uskoro možda i još jedan svetski talenat. Inter je sa novim gazdama iz Kine rešio da potpuno rekonstruiše tim, a taj proces će ići postpeno dovođenjem najperspektivnijih svetskih igrača.

Inter je već napravio iskorak kupovinama Portugalca i Brazilca na kojima se temelji budućnost, a naredni cilj je dovođenje paragvajskog veziste Migela Almirona. I izgleda da su Nerazuri na dobrom putu da ispune i tu misiju. Skautiranje traje već nekoliko meseci, a sada je Inter preduzeo i konkretne korake i započeo pregovore o transferuAlmirona na Meacu.

Almiron ima 22 godina i član je šampionske ekipe Lanusa u Argentini. Igra na poziciji ofanzivnog veziste i levog krila, ali može da bude i klasičan centralni vezni.  Po stilu igre podseća na Anhela Di Mariju. Bio je jedan od ključnih igrača Lanusa u osvajanju titule prethodne sezone. U tom timu se izdvojio kao zvezda u usponu i nagovestio da je već spreman da neki jači klub. Šuškalo se da ga hoće River Plejt, ali je vrlo brzo postalo jasno da je Evropa sledeća destinacija talentovanog Paragvajca.

Prvo je interes pokazala Fiorentina, a onda se u Almirona „zaljubio“ Arsen Venger. U finišu prelaznog roka su počeli i konkretni pregovori, Venger je bio spreman da plati 13.000.000 evra koliko je Lanus tražio za Almirona, ali nije uspeo na vreme da oslobodi mesto za njega pošto se do samog finiša fudbalske pijace čekalo da se Arsenal rešiDžoela Kembela i Serža Gnabrija.

„Arsenal ga je hteo, ali nije uspeo da realizuje transfer. Mislim da ga vide kao pojačanje u budućnosti i nadam se da će Migel zaigrati za Tobdžije u Premijer ligi“, rekao je Almironovmenadžer Danijel Kampos.



Ali paragvajski biser neće tek tako stajati i čekati da ga Arsenal pokupi, pošto je Inter rešio da pretekne londonski klub i ugrabi Almirona u zimskom prelaznom roku. Italijani su spremni da plate cenu koju traži Lanus, ali prvo moraju da reše problem pasoša. Inter nema mesto za igrača van EU u narednom prelaznom roku, ali se radi na tome daAlmiron dobije italijanski pasoš na osnovu porekla poput velikog broja argentinskih fudbalera. Ukoliko ne dobije italijansko državljanstvo do januara, Almiron bi mogao da dođe do Intera preko mostova u vidu prijateljskih klubova Kjeva i Peskare.

On bi zvanično pojačao Peskaru ili Kjevo u januaru i preko njih ušao u Italiju kao fudbaler van EU, odigrao bi tamo šest meseci na pozajmici, a onda narednog leta došao u Inter i ne bi zauzimao mesto ekstrakomunitarca.

Almiron bi predstavljao nastavak nove Interove politike dovođenja mladih i supertalentovanih fudbalera koji bi u narednim godinama trebalo da postanu nosioci igre, ali i finansijski kapital Nerazura.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar