Савановић: Пешић ме је разочарао и повриједио!

Српски интернационалац открио детаље свог односа са трофејним тренером. "Играње за њега - најгора одлука", признао је у интервјуу за портал мвп.рс

Кошарка 25.09.2016 | 15:45
Савановић: Пешић ме је разочарао и повриједио!
Душко Савановић напустио је овог лета Минхен и Бајерн, са горким укусом у устима.

Бивши репрезентативац Србије почетком прелазног рока прешао је у Динамо Сасари и оставио за собом епизоду у баварском клубу каквој се није надао. Посебно када је у питању рад са Светиславом Пешићем.

У разговору за портал мвп.рс, Савановић је у свом стилу, без длаке на језику, открио да га је трофејни тренер жестоко повредио и да је њихов однос био непоправљиво нарушен у последњих годину и по.

Савановићева и Пешићева сарадња у Бајерну почела је 2014, када је донедавни шеф струке Бавараца позвао и наговорио популарног "Савана" да дође код њега из Ефеса и да постане један од носилаца игре.

Савановић није дуго размишљао и поново је пружио руку тренеру са којим је радио и у Шпанији.

Међутим, сада се каје.

"Видите, ја сам у Бајерн отишао само да бих сарађивао са нашим тренером. Имао сам са њим некакво искуство из Валенсије и на конто тога сам се одлучио за Минхен. Каријев однос са играчима и људима у клубу је ужасан. Неописиво лош! Константно вређање свих и свуда је постао његов заштитни знак. Кошаркашка јавност то, мање-више, већ зна. Да ћу ја бити део тога и у толикој мери?! Е, то већ нисам знао", рекао је искусни кошаркаш.

Откривши како је "пукло" између њега и Пешића, Савановић се вратио на свој први плеј-оф у Бајерну, током којег је доживео и смртни случај у породици.

Према његовим речима, то је била прекретница у њиховој сарадњи.

"У плеј-офу сезоне 2014/15 мени је умро отац. Остао сам да одиграм четврту утакмицу, коју смо победили и после које смо изједначили на 2-2 у серији. Два дана пре пете, одлучујуће утакмице финалне серије, отишао сам кући на сахрану. Успео сам да се вратим на пети меч, али сам га одиграо доста лоше. Нисам постигао ниједан поен. Изгубили смо утакмицу и титулу. Од првог дана следеће сезоне Пешић ми је стављао до знања да та утакмица није била на нивоу и да му се нисам лично извинио због тога што сам одиграо лоше".

Крајем прошле сезоне, Савановић је прескакао утакмице плеј-офа због повреде, које ипак није било. Сукоб се развукао кроз читаву годину и довело је до растанка.

"Неколико пута током сезоне је провукао ту причу, а последњи пут почетком плеј-офа претходне сезоне. То је био и последњи пут да сам заиграо за њега. Наравно, у јавности, од срамоте, нису могли да кажу ништа друго него да сам повређен. Како другачије објаснити мој одлазак и његове поступке?! А, све то зарад његове личне заштите. Никада у животу нисам, а надам се и да нећу, био толико повређен као човек".

"Читава кошаркашка јавност ме зна као доброг, неинцидентног и поштеног момка. Чиме је његово понашање проузроковано - не знам. Мораћете њега да питате. Мени смета што се у јавности константно презентује једна прича, а истина је сасвим другачија. Играње за Карија је била моја најгора одлука у каријери. Али, сви ми правимо грешке. Понекад свесно, некада случајно, али живот иде даље", ставио је тачку Савановић на ту тему.

Разговор са нашим интернационалцем о његовом одласку са породицом из Хрватске, почетку у ФМП-у, анегдотама из репрезентације, плановима за "пензионерске" дане и другим темама прочитајте на сајту мвп.рс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар