Savanović: Pešić me je razočarao i povrijedio!

Srpski internacionalac otkrio detalje svog odnosa sa trofejnim trenerom. "Igranje za njega - najgora odluka", priznao je u intervjuu za portal mvp.rs

Košarka 25.09.2016 | 15:45
Savanović: Pešić me je razočarao i povrijedio!
Duško Savanović napustio je ovog leta Minhen i Bajern, sa gorkim ukusom u ustima.

Bivši reprezentativac Srbije početkom prelaznog roka prešao je u Dinamo Sasari i ostavio za sobom epizodu u bavarskom klubu kakvoj se nije nadao. Posebno kada je u pitanju rad sa Svetislavom Pešićem.

U razgovoru za portal mvp.rs, Savanović je u svom stilu, bez dlake na jeziku, otkrio da ga je trofejni trener žestoko povredio i da je njihov odnos bio nepopravljivo narušen u poslednjih godinu i po.

Savanovićeva i Pešićeva saradnja u Bajernu počela je 2014, kada je donedavni šef struke Bavaraca pozvao i nagovorio popularnog "Savana" da dođe kod njega iz Efesa i da postane jedan od nosilaca igre.

Savanović nije dugo razmišljao i ponovo je pružio ruku treneru sa kojim je radio i u Španiji.

Međutim, sada se kaje.

"Vidite, ja sam u Bajern otišao samo da bih sarađivao sa našim trenerom. Imao sam sa njim nekakvo iskustvo iz Valensije i na konto toga sam se odlučio za Minhen. Karijev odnos sa igračima i ljudima u klubu je užasan. Neopisivo loš! Konstantno vređanje svih i svuda je postao njegov zaštitni znak. Košarkaška javnost to, manje-više, već zna. Da ću ja biti deo toga i u tolikoj meri?! E, to već nisam znao", rekao je iskusni košarkaš.

Otkrivši kako je "puklo" između njega i Pešića, Savanović se vratio na svoj prvi plej-of u Bajernu, tokom kojeg je doživeo i smrtni slučaj u porodici.

Prema njegovim rečima, to je bila prekretnica u njihovoj saradnji.

"U plej-ofu sezone 2014/15 meni je umro otac. Ostao sam da odigram četvrtu utakmicu, koju smo pobedili i posle koje smo izjednačili na 2-2 u seriji. Dva dana pre pete, odlučujuće utakmice finalne serije, otišao sam kući na sahranu. Uspeo sam da se vratim na peti meč, ali sam ga odigrao dosta loše. Nisam postigao nijedan poen. Izgubili smo utakmicu i titulu. Od prvog dana sledeće sezone Pešić mi je stavljao do znanja da ta utakmica nije bila na nivou i da mu se nisam lično izvinio zbog toga što sam odigrao loše".

Krajem prošle sezone, Savanović je preskakao utakmice plej-ofa zbog povrede, koje ipak nije bilo. Sukob se razvukao kroz čitavu godinu i dovelo je do rastanka.

"Nekoliko puta tokom sezone je provukao tu priču, a poslednji put početkom plej-ofa prethodne sezone. To je bio i poslednji put da sam zaigrao za njega. Naravno, u javnosti, od sramote, nisu mogli da kažu ništa drugo nego da sam povređen. Kako drugačije objasniti moj odlazak i njegove postupke?! A, sve to zarad njegove lične zaštite. Nikada u životu nisam, a nadam se i da neću, bio toliko povređen kao čovek".

"Čitava košarkaška javnost me zna kao dobrog, neincidentnog i poštenog momka. Čime je njegovo ponašanje prouzrokovano - ne znam. Moraćete njega da pitate. Meni smeta što se u javnosti konstantno prezentuje jedna priča, a istina je sasvim drugačija. Igranje za Karija je bila moja najgora odluka u karijeri. Ali, svi mi pravimo greške. Ponekad svesno, nekada slučajno, ali život ide dalje", stavio je tačku Savanović na tu temu.

Razgovor sa našim internacionalcem o njegovom odlasku sa porodicom iz Hrvatske, početku u FMP-u, anegdotama iz reprezentacije, planovima za "penzionerske" dane i drugim temama pročitajte na sajtu mvp.rs.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar