ПЛ: Јунајтед разбио ''Лисице'' за 20 минута!

Екипа Манчестер Јунајтеда показала је да је изашла из мале кризе, пошто је на отварању шестог кола Премијер лиге убедљиво савладала Лестер Сити – 4:1 (4:0).

Фудбал 24.09.2016 | 16:00
ПЛ: Јунајтед разбио ''Лисице'' за 20 минута!
'Црвени ђаволи' су, после тријумфа над Нортемптон Тауном у Лига Купу, којим су прекинули серију од три пораза, забележили други узастопни тријумф, док су 'Лисице' претрпеле трећи пораз у сезони.

У уводних двадесет минута игре није било превише узбуђења, ни правих шанси, али је тим Жозеа Муриња онда одиграо фуриозно до полувремена и решио питање победника.

У традиционалном поподневном термину, од 16 часова, лидер Манчестер Сити гостује Свонси Ситију, док Ливерпул чека Хал Сити, а велики дерби Лондона игра се од 18.30 на Емирејтсу – где ће Арсенал угостити Челси.

У недељу је на програму сусрет Вест Хем Јунајтеда и Саутемптона, док се у понедељак састају Барнли и Вотфорд.

Гости су се од старта одлучили за своју игру, заиграли су дубоко у одбрани и чекали грешку домаћина. Јунајтед је то искористио и кренуо да прети, али Златан Ибрахимовић најпре није успео да погоди гол из волеја, да би потом послао прејаку лопту за Маркуса Рашфорда.

Међутим, 'Лисице' су се убрзо ослободиле и почеле да користе простор на боковима, па су и оне ускоро имале први корнер. Ни Лестер није имао превише успеха испред гола ривала, што је довело до тога да у уводних двадесет минута игре не видимо праву шансу.

Али, само неколико минута касније 'Црвени ђаволи' стигли су до вођства, после ударца из угла у 22. минуту. Дејли Блинд извео је ударац из угла и послао лопту на другу стативу, а Крис Смолинг сјајно скочио и успео да савлада Рон-Роберта Цилера – 1:0.

Вођство је тотално разиграло и убрзало домаћина, који је у наредних пет минута могао да стигне до великих 3:0.

Ипак, прво Маркус Рашфорд није успео да заврши сјајну контру Андера Ерере, односно пâс спољном Златана, да би Швеђанин већ у следећем нападу послао страховит волеј из окрета, после лопте Пола Погбе, али је лопта завршила тик изнад пречке.

Јунајтед је наставио да напада и у преосталих петнаестак минута првог дела игре, што му се исплатило још једном – овога пута у 38. минуту. После акције по десном крилу Погба је послао нову добру лопту, сада до Џесија Лингарда који је 'оставља' Хуану Мати, а Шпанац са ивице казненог дивним ударцем погађа даљи угао гола Лестера – 2:0.

'Лисице' су у тим тренуцима деловале тотално погубљено, а тим Жозеа Муриња то је максимално казнио до одласка на одмор. У 40. минуту видели смо акцију домаћина у маниру оних са малог фудбала – Блинд је брзо извео корнер по земљи на прву стативу, Мата је продужио лопту по линији до средине петерца, а Рашфорд лагано погодио празну мрежу – 3:0.

Ни то није било све у првих 45 минута игре, пошто је до одласка на одмор Пол Погба постигао свој први погодак од повратка на Острво и свој клуб. Играо се 42. минут, поново се Блинд нашао у улози иницијатора, тачније – овога пута као директни асистент, послао је центаршут из корнера на петерац, а Француз главом закуцао лопту у гол – 4:0.

Клаудио Ранијери реаговао је на очајну игру своје екипе у првом делу са две измене одмах на старту, па је Енди Кинг заменио Ријада Махреза, а Демареј Греј Џејмија Вардија.

Међутим, то није донело превише ефекта у игри Лестера, пошто је Јунајтед и даље био тај који је контролисао игру и стварао шансе, да би после неколико непрецизних покушаја Ибрахимовића Италијан направио и трећу измену – у 62. минуту Марк Олбрајтон уступио је своје место Џефрију Шлупу.

Три минута раније, у 59. минуту, видели смо најлепши погодак на мечу. РезервистаГреј прошао је по левом боку и ушао ка средини, на неких 25 метара од гола, пре него што је упутио феноменалан ударац у ближе рашље гола Давида де Хее – 4:1.

Уследио је нови налет Јунајтеда, док је Лестер поново чекао своју шансу из контре. И даље је предњачио Ибрахимовић, али се мора истаћи да је Пол Погба одиграо далеко најбољи меч као најскупљи играч света.

Био је део сваке акције, при том сјајно сарађивајући са Џесијем Лингардом, али и Ибром.

У међувремену реаговао је и Мурињо, па је Мајкл Карик ушао на место Џесија Лингарда, а нешто касније је Вејн Руни заменио Маркуса Рашфорда.

Ипак, како се сусрет ближио крају темпо сусрета је значајно опао, домаћин није превише запињао, док Лестер није имао решења у последњој трећини терена, па није успео да угрози Шпанца на голу Јунајтеда.

До краја смо видели само још улазак Ешлија Јанга уместо Хуана Мате, па је Португалац забележио први тријумф над Италијаном на супротној клупи после четири меча без побебе. Та серија Ранијерија почела је још за време док је био тренер Роме, односно док је Мурињо био на клупи миланског Интера.

Парови 6. кола:

Јунајтед - Лестер 4:1 (4:0)
/Смолинг 22', Мата 37', Рашфорд 40', Погба 42' - Греј 59'/

Од 16 часова:

Борнмут - Евертон
Ливерпул - Хал
Мидлзбро - Тотенхем
Стоук - ВБА
Сандерленд - Кристал Палас
Свонси - Сити

Арсенал - Челси - 18.30

у недељу

Вест Хем - Саутемптон 17

у понедељак

Барнли - Вотфорд 21

ТАБЕЛА: Сити 15, Евертон 13, Јунајтед (+1) 12, Тотенхем 11, Арсенал 10, Челси 10, Ливерпул 10, Кристал Палас 7, Вотфорд 7, ВБА 7, Хал 7, Лестер (+1) 7, Милдзбро 5, Саутемптон 5, Свонси 4, Барнли 4, Борнмут 4, Вест Хем 3, Сандерленд 1, Стоук 1.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар