Видео надзор изазвао нови сукоб у Требињу

И постављање система видео надзора у Требињу подигао је велика прашину у том граду. У СНСД-у су поставили питање градоначелнику „ко и зашто нелегално снима грађане Требиња“, а Вучуревић им је одговорио „криминалци први реагују на борбу против криминала“.

Република Српска 24.09.2016 | 14:02
Видео надзор изазвао нови сукоб у Требињу
Након што је у Требињу представљен пројекат градске управе, постављење видио надзора, саопштењем за јавност огласио се СНСД, који тврди да градоначелник Славко Вучуревић од тог града прави кућу „великог брата“, да није расписан јавни тендер за овај пројекат, те да није истина да је центар источне Херцеговине први град у региону који ће имати видео надзор.

Осим тога у СНСД-у наводе да за разлику од градова гдје постоје овакви системи, у Требињу полиција нема никакве везе за видео надзором, па су од Вучуревића тражили одговоре на неколико питања: ко ће то надзирати грађане Требиња, ако не Полиција Републике Српске? Да ли то Вучуревић уводи камере да би он и његове приватне безбједносне агенције пратиле грађане Требиња? Да ли то Вучуревић можда снимке из Требиња шаље неким другим агенцијама?

На одговор градоначелника није се дуго чекало: “Ми како смо и очекивали. Увијек на нешто што доноси већу безбједност најприје реагују криминалци. Ми смо већ јутрос добили реаговање СНСД-а што потврђује чињеницу да су они у паничном страху јер знају о чему се ради. Очито запошљавање 27 криминалаца које су примили у ХЕТ и енергетски сектор у посљедњих мјесец дана неће дати жељени ефекат јер ће криминлаци бити покривени камерама. Камере које инсталишемо служиће Тужилаштву, ЦЈБ и свим грађанима, који желе да се баве озбиљно безбједношћу. Према томе, ми ћемо 3. октобра инсталисати сигурносне камере тамо гдје још не можемо, а то су благајне ХЕТ-а, Електропривреде И Електро-Херцеговине и са тим чином дефенитивно поклопити и заштитити град Требиње од криминала”, рекао је Вучуревић.

Вучуревић је додао да је посебно занимљиво да је СНСД 2008. године, када ју у Требињу украден велики број аутомибила, тражио да се у граду уведе видео надзор, али да се то никада није догодило за вријеме њихове власти што се сада показује да се није случајно одустало.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СНСД БН

24.09.2016 14:04

Лука не каки ста ти камере сметају !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

24.09.2016 15:00

Ко о цему ку...а о постењу! Коме сметају камере?

Name

Миле

24.09.2016 17:27

Па засто снсд не казе за зворник да је нацелник направио куцу великог брата

Name

Соко

25.09.2016 06:38

Камере нису проблем постоје и у мањим мјестима.али је оцито проблем то сто нису у слузби полиције.Људи су у потпуности у праву сто се зале јер нико нема право на приватност градјана осим полиције.Али када су у питању избори нетреба да вас изненади ниједан вид застрасивања јер медо брундо би изгледа јос један мандат

ОДГОВОРИТЕ