Video nadzor izazvao novi sukob u Trebinju

I postavljanje sistema video nadzora u Trebinju podigao je velika prašinu u tom gradu. U SNSD-u su postavili pitanje gradonačelniku „ko i zašto nelegalno snima građane Trebinja“, a Vučurević im je odgovorio „kriminalci prvi reaguju na borbu protiv kriminala“.

Republika Srpska 24.09.2016 | 14:02
Video nadzor izazvao novi sukob u Trebinju
Nakon što je u Trebinju predstavljen projekat gradske uprave, postavljenje vidio nadzora, saopštenjem za javnost oglasio se SNSD, koji tvrdi da gradonačelnik Slavko Vučurević od tog grada pravi kuću „velikog brata“, da nije raspisan javni tender za ovaj projekat, te da nije istina da je centar istočne Hercegovine prvi grad u regionu koji će imati video nadzor.

Osim toga u SNSD-u navode da za razliku od gradova gdje postoje ovakvi sistemi, u Trebinju policija nema nikakve veze za video nadzorom, pa su od Vučurevića tražili odgovore na nekoliko pitanja: ko će to nadzirati građane Trebinja, ako ne Policija Republike Srpske? Da li to Vučurević uvodi kamere da bi on i njegove privatne bezbjednosne agencije pratile građane Trebinja? Da li to Vučurević možda snimke iz Trebinja šalje nekim drugim agencijama?

Na odgovor gradonačelnika nije se dugo čekalo: “Mi kako smo i očekivali. Uvijek na nešto što donosi veću bezbjednost najprije reaguju kriminalci. Mi smo već jutros dobili reagovanje SNSD-a što potvrđuje činjenicu da su oni u paničnom strahu jer znaju o čemu se radi. Očito zapošljavanje 27 kriminalaca koje su primili u HET i energetski sektor u posljednjih mjesec dana neće dati željeni efekat jer će kriminlaci biti pokriveni kamerama. Kamere koje instališemo služiće Tužilaštvu, CJB i svim građanima, koji žele da se bave ozbiljno bezbjednošću. Prema tome, mi ćemo 3. oktobra instalisati sigurnosne kamere tamo gdje još ne možemo, a to su blagajne HET-a, Elektroprivrede I Elektro-Hercegovine i sa tim činom defenitivno poklopiti i zaštititi grad Trebinje od kriminala”, rekao je Vučurević.

Vučurević je dodao da je posebno zanimljivo da je SNSD 2008. godine, kada ju u Trebinju ukraden veliki broj automibila, tražio da se u gradu uvede video nadzor, ali da se to nikada nije dogodilo za vrijeme njihove vlasti što se sada pokazuje da se nije slučajno odustalo.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SNSD BN

24.09.2016 14:04

Luka ne kaki sta ti kamere smetaju !!!

ODGOVORITE
Name

mami

24.09.2016 15:00

Ko o cemu ku...a o postenju! Kome smetaju kamere?

Name

Mile

24.09.2016 17:27

Pa zasto snsd ne kaze za zvornik da je nacelnik napravio kucu velikog brata

Name

Soko

25.09.2016 06:38

Kamere nisu problem postoje i u manjim mjestima.ali je ocito problem to sto nisu u sluzbi policije.Ljudi su u potpunosti u pravu sto se zale jer niko nema pravo na privatnost gradjana osim policije.Ali kada su u pitanju izbori netreba da vas iznenadi nijedan vid zastrasivanja jer medo brundo bi izgleda jos jedan mandat

ODGOVORITE