Вучићева храброст за похвалу

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је српски премијер Александар Вучић "храбар лидер" и "да је показао да је један од главних актера и лидера који може дати допринос да ствари крену куда треба".

Србија 24.09.2016 | 09:02
Вучићева храброст за похвалу
"Мислим да је он Вучић један од главних лидера и актера који може дати допринос да ствари крену куда треба", рекао је Изетбеговић за њујоршку телевизију ТВ1 током боравка у Њујорку где је учествовао на заседању Генералне скупштине УН.

Изетбеговић је рекао да је Вучић пристанком да у Њујорку учествује на панелу посвећеном помирењу у региону 20 година после Дејтона показао и да је "храбар лидер", на чему му је, како је навео, захвалио, преноси данашња "Политика".

Тај панел, на којем је говорио и начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић, организовао је бивши председник САД Бил Клинтон.

"Вучић је имао јако добар наступ, на моменте емотиван. Ја сам након тога проговорио са њим пар речи и захвалио му, у ствари, на храбрости да дође на један такав панел који је почео сигурно врло неугодно за њега, сведочењем преживеле девојке, којој су убијени отац, мајка и браћа у Сребреници. Он је имао све разлоге да избегне такву ситуацију, али је ипак дошао. То раде храбри лидери", каже Изетбеговић.

Извор: Агенције

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

роб

24.09.2016 07:27

Добио батине у Сребреници и опет досао стварно је храбар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

24.09.2016 07:34

Води га куци нек ти охрабри и Себију. Исти сте ви тандем само јадни народ испаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xп

24.09.2016 07:35

Па и намамили сте цовјека у Неw Yорк да га испровоцирате. Ипак се појавио и нисте успјели у намјери

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

24.09.2016 07:36

Да слусамо ста прица Изетбеговиц.....његов отац је довео мудзахедине који су побили на хиљаде срба..... а неце ни он сутра бити бољи !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мири

24.09.2016 08:41

Њима су само битни они сто су убијени у Сребреници јер тако само праве зртве од себе и народа, сви остали побијени су им изгледа небитни јер каква корист од њих толико. Моралисти о заљењу зртава.

Name

Истина је

24.09.2016 07:37

Кажеш Вучић је храбар лидер,а шта си ти?20 година се вртис у политици БиХ и једино сто смо чули од тебе то је да си шверцер,лажов,подрепна муха,да си се обогатио,жену смјестио на богато мјесто,глумис патриоту неког а све зарад лагодног живота и добре паре.Ста си ти урадио да помирис народе у БиХ и на Балкану.Осим сто трцкарас за Ердоганом и сто имаш пусте снове о моћи и превласти, све остало ти је шупља прича. Немају од тебе муслимани у БиХ никакве користи. Ниси ти цовјек за просперитет и напредак народа, ти си цовјек прошлости.Теби су Цовиц и Додик браца по лоповлуку и борби за остајање на власти до задњег дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

24.09.2016 08:23

Да ме Бакир похвали забринуо бих се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправак кривог навода

24.09.2016 12:12

ТВ1 је сарајевска комерцијална телевизија а не "њујоршка". Волим цопy/пасте новинаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цегевара

24.09.2016 20:57

А у чему си ти храбар или која је твоја особина као човјека или политичара!?Да се Срби у БиХ у Сарајеву не осјећају сигурно или угрожено да им покусавас укинути традицију химну грб празнике а причаш ко стало ти до мира и сузивота!?Ево ми ти поручујемо Срби су небески народ и не боје се рата јер Бог чува Србе?!Боље би ти било да утицес да институције система свој посао раде савјесно поштено и законито и неће бити проблема никаквих ако желиш босну као функционалну државу или у противном разне АУД!!

ОДГОВОРИТЕ