Vučićeva hrabrost za pohvalu

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je srpski premijer Aleksandar Vučić "hrabar lider" i "da je pokazao da je jedan od glavnih aktera i lidera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba".

Srbija 24.09.2016 | 09:02
Vučićeva hrabrost za pohvalu
"Mislim da je on Vučić jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba", rekao je Izetbegović za njujoršku televiziju TV1 tokom boravka u Njujorku gde je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

Izetbegović je rekao da je Vučić pristankom da u Njujorku učestvuje na panelu posvećenom pomirenju u regionu 20 godina posle Dejtona pokazao i da je "hrabar lider", na čemu mu je, kako je naveo, zahvalio, prenosi današnja "Politika".

Taj panel, na kojem je govorio i načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, organizovao je bivši predsednik SAD Bil Klinton.

"Vučić je imao jako dobar nastup, na momente emotivan. Ja sam nakon toga progovorio sa njim par reči i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega, svedočenjem preživele devojke, kojoj su ubijeni otac, majka i braća u Srebrenici. On je imao sve razloge da izbegne takvu situaciju, ali je ipak došao. To rade hrabri lideri", kaže Izetbegović.

Izvor: Agencije

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

rob

24.09.2016 07:27

Dobio batine u Srebrenici i opet dosao stvarno je hrabar

ODGOVORITE
Name

Abc

24.09.2016 07:34

Vodi ga kuci nek ti ohrabri i Sebiju. Isti ste vi tandem samo jadni narod ispasta.

ODGOVORITE
Name

xp

24.09.2016 07:35

Pa i namamili ste covjeka u New York da ga isprovocirate. Ipak se pojavio i niste uspjeli u namjeri

ODGOVORITE
Name

srbin

24.09.2016 07:36

Da slusamo sta prica Izetbegovic.....njegov otac je doveo mudzahedine koji su pobili na hiljade srba..... a nece ni on sutra biti bolji !!!

ODGOVORITE
Name

Miri

24.09.2016 08:41

Njima su samo bitni oni sto su ubijeni u Srebrenici jer tako samo prave zrtve od sebe i naroda, svi ostali pobijeni su im izgleda nebitni jer kakva korist od njih toliko. Moralisti o zaljenju zrtava.

Name

Istina je

24.09.2016 07:37

Kažeš Vučić je hrabar lider,a šta si ti?20 godina se vrtis u politici BiH i jedino sto smo čuli od tebe to je da si švercer,lažov,podrepna muha,da si se obogatio,ženu smjestio na bogato mjesto,glumis patriotu nekog a sve zarad lagodnog života i dobre pare.Sta si ti uradio da pomiris narode u BiH i na Balkanu.Osim sto trckaras za Erdoganom i sto imaš puste snove o moći i prevlasti, sve ostalo ti je šuplja priča. Nemaju od tebe muslimani u BiH nikakve koristi. Nisi ti covjek za prosperitet i napredak naroda, ti si covjek prošlosti.Tebi su Covic i Dodik braca po lopovluku i borbi za ostajanje na vlasti do zadnjeg dana.

ODGOVORITE
Name

Igor

24.09.2016 08:23

Da me Bakir pohvali zabrinuo bih se.

ODGOVORITE
Name

Ispravak krivog navoda

24.09.2016 12:12

TV1 je sarajevska komercijalna televizija a ne "njujorška". Volim copy/paste novinare.

ODGOVORITE
Name

Cegevara

24.09.2016 20:57

A u čemu si ti hrabar ili koja je tvoja osobina kao čovjeka ili političara!?Da se Srbi u BiH u Sarajevu ne osjećaju sigurno ili ugroženo da im pokusavas ukinuti tradiciju himnu grb praznike a pričaš ko stalo ti do mira i suzivota!?Evo mi ti poručujemo Srbi su nebeski narod i ne boje se rata jer Bog čuva Srbe?!Bolje bi ti bilo da utices da institucije sistema svoj posao rade savjesno pošteno i zakonito i neće biti problema nikakvih ako želiš bosnu kao funkcionalnu državu ili u protivnom razne AUD!!

ODGOVORITE