ПОР: Порто и Спортинг сигурни након киксева у прошлом колу!

Спортингов лаган посао: За Баса Доста нема голгетерског поста! Холандски голгетер са два поготка частио госте из Есторила - 4:2. Боависта само разљутила великана: Змајевима дерби Порта! Гости брзо повели, што је само мотивисало домаћина да одговори на фуриозан начин - 3:1. 

Фудбал 24.09.2016 | 00:30
ПОР: Порто и Спортинг сигурни након киксева у прошлом колу!
Боависта је показала зубе, али је то било све што је састав Ервина Санчеза успео да уради на Драгау ове вечери. Порту је примљени погодак с почетка меча био само додатни мотив да на време упали моторе и дође до преокрета и тријумфа у градском дербију - 3:1 (2:1).

А гости су повели већ у петом минуту и то погоком Нуна Енрикеа, након асистенцијеФабија Еспиња. Ипак, Порту није требало превше времена да дође до изједначења. Андре Силва се сјајно убацио из другог плана и правовремени центаршут Отавиња главом послао иза леђа Камрана Агајева.

Управо су Нуно Енрике, Отавињо и на крају Андре Силва, били главни актери ситуације око постизања трећег гола на мечу. Енрике је кроз шеснаестерац буквално јурио Отавиња док га није срушио, након чега је Андре Силва био сигуран са беле тачке.

Боависта се у наставку меча дуго "држала у животу", али је на крају ипак попустила. За то је био одговоран голман гостију, који је катастрофално реаговао на центаршут Алекса Тељеса, лопта му је прошла кроз руке и одсела поред леве стативе гостујуће гола.

Спортингов лаган посао: За Баса Доста нема голгетерског поста! Холандски голгетер са два поготка частио госте из Есторила - 4:2.

Три утакмице и четири гола у Примеири - то је учинак сјајног Баса Доста на старту португалске Примеире. Холандски нападач је предводио Спортинг до лагане победе против слабашног Есторила, којом се састав Жоржа Жесуса барем на један дан нашао испред Бенфике на челу табеле - 4:2 (1:0).

Господар шеснаестерца је први пут мрежу ривала затресао већ 13. минуту, када је прецизним ударцем главом на најбољи могући начин крунисао добар центаршут Желсона Мартинса.

Да Дост није једини у овом саставу великана који одлично игра главом показало се и у 59. минуту. Овога пута за центаршут је био задужен Брајан Руиз, док је главом гађаоСебастијан Коеатес.

Бивши нападач Волфзбурга је муницију сачувао и за друго полувреме, овога пута му је лотпу у простор гурнуо Вилијам Карваљо, уследио је прави тајминг и прецизан уадрац за којиМореира није имао решење.

Есторил је у 85. минуту преко Бруна Гомеса стигао до гола, али ни ту није био крај. У надокнади времена су се у још два наврата тресле мреже. Прво је Андре повисио предност домаћина на 4:1, док је коначан резултат само два минута касније поставио Бруно Гомес, својим другим голом на овом мечу.

ПРИМЕИРА - 6. КОЛО:

Порто - Боависта 3:1 (2:1)
/Андре Силва 19, 41пен, Тељес 86 - Енрике 5/

Спортинг - Есторил 4:2 (1:0)
/Дост 13, 62, Коатес 59, Андре 90+1 - Гомес 85, 90+3/

Субота:
17.00 Феиренсе – Насионал
19.15 Чавес – Бенфика
21.30 Брага – Сетубал

Недеља:
17.00 Маритомо – Тондела
19-00 Пасош Фереира - Рио Аве
21.15 Мореиренсе - Гимараеш

Понедељак:
21.00 Белененсеш - Арука

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар