POR: Porto i Sporting sigurni nakon kikseva u prošlom kolu!

Sportingov lagan posao: Za Basa Dosta nema golgeterskog posta! Holandski golgeter sa dva pogotka častio goste iz Estorila - 4:2. Boavista samo razljutila velikana: Zmajevima derbi Porta! Gosti brzo poveli, što je samo motivisalo domaćina da odgovori na furiozan način - 3:1. 

Fudbal 24.09.2016 | 00:30
POR: Porto i Sporting sigurni nakon kikseva u prošlom kolu!
Boavista je pokazala zube, ali je to bilo sve što je sastav Ervina Sančeza uspeo da uradi na Dragau ove večeri. Portu je primljeni pogodak s početka meča bio samo dodatni motiv da na vreme upali motore i dođe do preokreta i trijumfa u gradskom derbiju - 3:1 (2:1).

A gosti su poveli već u petom minutu i to pogokom Nuna Enrikea, nakon asistencijeFabija Espinja. Ipak, Portu nije trebalo prevše vremena da dođe do izjednačenja. Andre Silva se sjajno ubacio iz drugog plana i pravovremeni centaršut Otavinja glavom poslao iza leđa Kamrana Agajeva.

Upravo su Nuno Enrike, Otavinjo i na kraju Andre Silva, bili glavni akteri situacije oko postizanja trećeg gola na meču. Enrike je kroz šesnaesterac bukvalno jurio Otavinja dok ga nije srušio, nakon čega je Andre Silva bio siguran sa bele tačke.

Boavista se u nastavku meča dugo "držala u životu", ali je na kraju ipak popustila. Za to je bio odgovoran golman gostiju, koji je katastrofalno reagovao na centaršut Aleksa Teljesa, lopta mu je prošla kroz ruke i odsela pored leve stative gostujuće gola.

Sportingov lagan posao: Za Basa Dosta nema golgeterskog posta! Holandski golgeter sa dva pogotka častio goste iz Estorila - 4:2.

Tri utakmice i četiri gola u Primeiri - to je učinak sjajnog Basa Dosta na startu portugalske Primeire. Holandski napadač je predvodio Sporting do lagane pobede protiv slabašnog Estorila, kojom se sastav Žorža Žesusa barem na jedan dan našao ispred Benfike na čelu tabele - 4:2 (1:0).

Gospodar šesnaesterca je prvi put mrežu rivala zatresao već 13. minutu, kada je preciznim udarcem glavom na najbolji mogući način krunisao dobar centaršut Želsona Martinsa.

Da Dost nije jedini u ovom sastavu velikana koji odlično igra glavom pokazalo se i u 59. minutu. Ovoga puta za centaršut je bio zadužen Brajan Ruiz, dok je glavom gađaoSebastijan Koeates.

Bivši napadač Volfzburga je municiju sačuvao i za drugo poluvreme, ovoga puta mu je lotpu u prostor gurnuo Vilijam Karvaljo, usledio je pravi tajming i precizan uadrac za kojiMoreira nije imao rešenje.

Estoril je u 85. minutu preko Bruna Gomesa stigao do gola, ali ni tu nije bio kraj. U nadoknadi vremena su se u još dva navrata tresle mreže. Prvo je Andre povisio prednost domaćina na 4:1, dok je konačan rezultat samo dva minuta kasnije postavio Bruno Gomes, svojim drugim golom na ovom meču.

PRIMEIRA - 6. KOLO:

Porto - Boavista 3:1 (2:1)
/Andre Silva 19, 41pen, Teljes 86 - Enrike 5/

Sporting - Estoril 4:2 (1:0)
/Dost 13, 62, Koates 59, Andre 90+1 - Gomes 85, 90+3/

Subota:
17.00 Feirense – Nasional
19.15 Čaves – Benfika
21.30 Braga – Setubal

Nedelja:
17.00 Maritomo – Tondela
19-00 Pasoš Fereira - Rio Ave
21.15 Moreirense - Gimaraeš

Ponedeljak:
21.00 Belenenseš - Aruka

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar