"Чеда је тужна фигура, која ће тужно завршити"

Милорад Улемек Легија, некадашњи припадник „земунског клана“ и командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића, из затвора је запретио лидеру ЛДП Чедомиру Јовановићу да ће имати тужан крај.

Србија 23.09.2016 | 22:55
"Чеда је тужна фигура, која ће тужно завршити"
Легија, који у пожаревачком „Алкатразу“ издржава казну од 40 година, у интервјуу за недељник Експрес, рекао је да је Јовановић тужна фигура која ће још тужније да заврши.

Улемек је тврдио да је шеф ЛДП од 2000. био умешан у све – како у политичке преваре тако и у све криминалне радње.

Пребацивао и дрогу

"Чеда је био главни организатор пребацивања 600 килограма хероина из трезора Комерцијалне банке. После су рекли да то није тачно, али тачно је. Онда у оном лудилу није много њих смело о томе да прича, али данас је прича много другачија. Један од учесника у отмици Мишковића је, погађате", Чеда.

"Ко је извадио Спасојевића из затвора? Па опет Чеда. Ко је сместио Макиној групи за убиство Бухе? Чеда. Ко је наручио Шљукино убиство? Чеда. То је једна тужна фигура, али у држави Србији такви изгледа опстају. Он је нанео више штете покојном премијеру него сви други заједно. На крају га је и продао", навео је Легија.



Јовановић није желео да коментарише оптужбе које је Легија изнео на његов рачун.

Криминолог Божа Спасић: Легију би требало додатно испитати поводом претње Јовановићу

"Ово јесте претња, и то из затвора, па би тужилац сада могао да испита Легију на бази ове изјаве, како би он прецизирао шта је мислио када је рекао све ово. Иначе, добро је познато да је Легија својевремено имао контакте с Јовановићем и вероватно је од њега добио нека обећања која нису испуњена, па сада показује колико је разочаран, револтиран и бесан."

"Имали су другарски однос, а онда се Улемек одједном нашао на робији од 40 година, те сада на било који начин жели да се освети Јовановићу, али и још неким лицима", наводи Спасић.

Извор: Експрес

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Игор

23.09.2016 20:39

Са политицарима и њиховим вјерним псима у плавом посла нема. Кад тад це те продати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ìлија y

23.09.2016 20:58

Цеда,Вук Драсковиц,Дрољетине Натаса Кандиц и Бисерова нај веци уљези и стетоцине Србског народа треба их протерати из Србије.

Name

Босанац

24.09.2016 03:07

Илија немој те само та го*на слати нама у Босну ми их имамо Богами незнамо ни ми ста цемо са њима .

Name

сима

28.09.2016 00:49

У праву си сем Нате Кандић која је Србијанка сав овај босанско херцеговачки олош биће вам враћен укључујући и тадића ...

Name

Питам се

24.09.2016 05:20

Постоји ли разлика измедју убиства цовека и не цовека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ,,питам се,,

24.09.2016 05:57

Нема разлике ... Ако убијес цовјека или нецовјека (како казес) онда си убица. Цовјек који је убио невиног и цовјек који је осветио то убиство... Нема разлике..обојица су одузели зивот другом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

24.09.2016 06:37

100% је тако као сто Легија казе. Па цитав Београд зна да је умјесан у све прљаве послове,дрога и остало. Само сто је изгледа све политицаре задузио па га нико недира. Добро би било да додје мало у Републику Српску па да "поприцамо" са њим у вези свих оних његових изјава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звезда тјера месеца

24.09.2016 07:23

Јака ти порука,да дођје у РС па да попричамо.Као РС је нешто боље од Србије.Цути јадо не бламирају се.

Name

СИМА

28.09.2016 00:46

ЧЕДА ЈЕ УСТВАРИ ПОШМРКАО ТАЈ ХЕРОИН КАД МУ ЈЕ НЕСТАЛА КОКА

ОДГОВОРИТЕ