"Čeda je tužna figura, koja će tužno završiti"

Milorad Ulemek Legija, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ i komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, iz zatvora je zapretio lideru LDP Čedomiru Jovanoviću da će imati tužan kraj.

Srbija 23.09.2016 | 22:55
"Čeda je tužna figura, koja će tužno završiti"
Legija, koji u požarevačkom „Alkatrazu“ izdržava kaznu od 40 godina, u intervjuu za nedeljnik Ekspres, rekao je da je Jovanović tužna figura koja će još tužnije da završi.

Ulemek je tvrdio da je šef LDP od 2000. bio umešan u sve – kako u političke prevare tako i u sve kriminalne radnje.

Prebacivao i drogu

"Čeda je bio glavni organizator prebacivanja 600 kilograma heroina iz trezora Komercijalne banke. Posle su rekli da to nije tačno, ali tačno je. Onda u onom ludilu nije mnogo njih smelo o tome da priča, ali danas je priča mnogo drugačija. Jedan od učesnika u otmici Miškovića je, pogađate", Čeda.

"Ko je izvadio Spasojevića iz zatvora? Pa opet Čeda. Ko je smestio Makinoj grupi za ubistvo Buhe? Čeda. Ko je naručio Šljukino ubistvo? Čeda. To je jedna tužna figura, ali u državi Srbiji takvi izgleda opstaju. On je naneo više štete pokojnom premijeru nego svi drugi zajedno. Na kraju ga je i prodao", naveo je Legija.



Jovanović nije želeo da komentariše optužbe koje je Legija izneo na njegov račun.

Kriminolog Boža Spasić: Legiju bi trebalo dodatno ispitati povodom pretnje Jovanoviću

"Ovo jeste pretnja, i to iz zatvora, pa bi tužilac sada mogao da ispita Legiju na bazi ove izjave, kako bi on precizirao šta je mislio kada je rekao sve ovo. Inače, dobro je poznato da je Legija svojevremeno imao kontakte s Jovanovićem i verovatno je od njega dobio neka obećanja koja nisu ispunjena, pa sada pokazuje koliko je razočaran, revoltiran i besan."

"Imali su drugarski odnos, a onda se Ulemek odjednom našao na robiji od 40 godina, te sada na bilo koji način želi da se osveti Jovanoviću, ali i još nekim licima", navodi Spasić.

Izvor: Ekspres

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Igor

23.09.2016 20:39

Sa politicarima i njihovim vjernim psima u plavom posla nema. Kad tad ce te prodati.

ODGOVORITE
Name

Ìlija y

23.09.2016 20:58

Ceda,Vuk Draskovic,Droljetine Natasa Kandic i Biserova naj veci uljezi i stetocine Srbskog naroda treba ih proterati iz Srbije.

Name

Bosanac

24.09.2016 03:07

Ilija nemoj te samo ta go*na slati nama u Bosnu mi ih imamo Bogami neznamo ni mi sta cemo sa njima .

Name

сима

28.09.2016 00:49

У праву си сем Нате Кандић која је Србијанка сав овај босанско херцеговачки олош биће вам враћен уклјучујући и тадића ...

Name

Pitam se

24.09.2016 05:20

Postoji li razlika izmedju ubistva coveka i ne coveka?

ODGOVORITE
Name

re ,,pitam se,,

24.09.2016 05:57

Nema razlike ... Ako ubijes covjeka ili necovjeka (kako kazes) onda si ubica. Covjek koji je ubio nevinog i covjek koji je osvetio to ubistvo... Nema razlike..obojica su oduzeli zivot drugom...

ODGOVORITE
Name

Srpko

24.09.2016 06:37

100% je tako kao sto Legija kaze. Pa citav Beograd zna da je umjesan u sve prljave poslove,droga i ostalo. Samo sto je izgleda sve politicare zaduzio pa ga niko nedira. Dobro bi bilo da dodje malo u Republiku Srpsku pa da "popricamo" sa njim u vezi svih onih njegovih izjava.

ODGOVORITE
Name

Zvezda tjera meseca

24.09.2016 07:23

Jaka ti poruka,da dođje u RS pa da popričamo.Kao RS je nešto bolje od Srbije.Cuti jado ne blamiraju se.

Name

СИМА

28.09.2016 00:46

ЧЕДА ЈЕ УСТВАРИ ПОШМРКАО ТАЈ ХЕРОИН КАД МУ ЈЕ НЕСТАЛА КОКА

ODGOVORITE