Бош ће морати да се преда! Нема повратка на терен!

НБА звезда, силно мотивисана да се други пут после тешке болести врати на терен, ипак неће добити "зелено светло" за повратак.

Кошарка 25.09.2016 | 09:15
Бош ће морати да се преда! Нема повратка на терен!
Челична воља некад једноставно није довољна.

Крилни центар Мајамија Крис Бош (32) није добио зелено светло клупских лекара за повратак на терен и неће му бити дозвољено да ради са екипом током припрема за нову сезону.

"После детаљних прегледа, Мајами је одбио Бошов захтев да учествује у припремама. Руководство франшизе све чвршће верује да је његова епизода на Флориди завршена".

Тешка вест саопштена је великом кошаркашу годину дана након што је ставио тачку на велику животну драму и неуспешно покушао да се активно врати кошарци.

Након дугог лечења од крвних угрушака и излечене плућне емболије, која му је у једном тренутку угрозила и живот, Бош се вратио на терен крајем октобра прошле године, али су се проблеми недуго потом опет јавили.

Уочи Ол-стар паузе, Бош је осетио бол у листу и недуго потом утврђено је да су се угрушци поново појавили. Ипак, он није хтео да одустане од борбе, нити му је то и сада идеја.

"Још једна појава крвних угрушака била је значајан разлог његових негативних резултата на последњим прегледима. Његове шансе да настави каријеру носе са собом и велики ризик", објашњено је.

Због комплетне ситуације, Бош је драстично погоршао однос са првим човеком франшизе Петом Рајлијем, као и са газдом тима Микијем Арисоном. Иако су му лекари говорили негативне вести, он се супротстављао таквим дијагнозама и одлазио у Њујорк, где је од тамошњих лекара тражио решење и начин да настави каријеру.

Ипак, све наводи на закључак да је заиста време да стане и да се посвети здрављу, јер је тешко поверовати да би му неки клуб у оваквој ситуацији понудио уговор.

Према његовом тренутном уговору, Бош и Мајами обавезани су на сарадњу још три сезоне, током којих би требало да му буде исплаћено 75,8 милиона долара. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар