Boš će morati da se preda! Nema povratka na teren!

NBA zvezda, silno motivisana da se drugi put posle teške bolesti vrati na teren, ipak neće dobiti "zeleno svetlo" za povratak.

Košarka 25.09.2016 | 09:15
Boš će morati da se preda! Nema povratka na teren!
Čelična volja nekad jednostavno nije dovoljna.

Krilni centar Majamija Kris Boš (32) nije dobio zeleno svetlo klupskih lekara za povratak na teren i neće mu biti dozvoljeno da radi sa ekipom tokom priprema za novu sezonu.

"Posle detaljnih pregleda, Majami je odbio Bošov zahtev da učestvuje u pripremama. Rukovodstvo franšize sve čvršće veruje da je njegova epizoda na Floridi završena".

Teška vest saopštena je velikom košarkašu godinu dana nakon što je stavio tačku na veliku životnu dramu i neuspešno pokušao da se aktivno vrati košarci.

Nakon dugog lečenja od krvnih ugrušaka i izlečene plućne embolije, koja mu je u jednom trenutku ugrozila i život, Boš se vratio na teren krajem oktobra prošle godine, ali su se problemi nedugo potom opet javili.

Uoči Ol-star pauze, Boš je osetio bol u listu i nedugo potom utvrđeno je da su se ugrušci ponovo pojavili. Ipak, on nije hteo da odustane od borbe, niti mu je to i sada ideja.

"Još jedna pojava krvnih ugrušaka bila je značajan razlog njegovih negativnih rezultata na poslednjim pregledima. Njegove šanse da nastavi karijeru nose sa sobom i veliki rizik", objašnjeno je.

Zbog kompletne situacije, Boš je drastično pogoršao odnos sa prvim čovekom franšize Petom Rajlijem, kao i sa gazdom tima Mikijem Arisonom. Iako su mu lekari govorili negativne vesti, on se suprotstavljao takvim dijagnozama i odlazio u Njujork, gde je od tamošnjih lekara tražio rešenje i način da nastavi karijeru.

Ipak, sve navodi na zaključak da je zaista vreme da stane i da se posveti zdravlju, jer je teško poverovati da bi mu neki klub u ovakvoj situaciji ponudio ugovor.

Prema njegovom trenutnom ugovoru, Boš i Majami obavezani su na saradnju još tri sezone, tokom kojih bi trebalo da mu bude isplaćeno 75,8 miliona dolara. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar