Вујошевић поново о Човићу: Додворава се моћницима!

Некадашњи тренер Партизана Душко Вујошевић одговорио на нове прозивке Небојше Човића.

Кошарка 24.09.2016 | 22:45
Вујошевић поново о Човићу: Додворава се моћницима!
Први човек КК Црвена звезда мтс Небојша Човић је пре неколико дана искористио конференцију за новинаре да поново "каже коју" о Партизану и његовом финансирању, а и изнео је трдњу да су "паре са Косова ишле у буџет Партизана (не само КК, већ и друге)".

Огласио се потом Вујошевић који је демантовао Човића, да би му потом Човић одговорио, називајући га "тренером са пребивалиштем у Лиможу".

"Курир" је данас позвао Вујошевића за коментар те нове Човићеве изјаве.

"Ја и немам намеру да коментаришем те наводе, али новинари ме зову. С друге стране, осећам и потребу да изнесем свој став који је непромењен. Односно, промењен је само у томе што не желим да удовољавам потреби тог човека да је стално са неким у конфликту. Да ли због неког психолошког разлога, компензације, из разлога да се свиди навијачима Звезде или да се свиди неком високом и моћном. Немам времена да се бавим с тим. А мислим да и он има много пречих обавеза, нека производи младе талентоване играче у врхунске асове попут Дангубића и Гудурића и Симанића, а не само да очекују од државе средства и доводе странце, те да потроше годишњи буџет унапред", каже Вујошевић.

На део у којем Човић каже како Вујошевић и не треба да зна да је новац с Косова стизао у Партизан, јер је те 2003. био неуспешни селектор Југославије, бивши тренер црно-белих је додао: 

"Сезона јесте била неуспешна, Партизан је те године по ко зна који пут постао шампион државе и регионалне лиге. Репрезентација је, уз све опструкције мојих колега, заузела шесто место, а не заборавимо да се пето место након тога славило као успех. Не говорим о Косову, већ о времену када сам био председник ЈСД Партизан, а то је период од 2011. до 2015. и када сам био тренер КК Партизан. Тада сигурно никакве паре нису стизале у клубове, ни са Косова, ни са било које друге стране. Шта је било пре тога, не знам. Када је у питању сведочење Бојана Радовановића, он је неколико пута мењао исказ. Знамо ми и његов први исказ", изјавио је Вујошевић за "Курир".

Рекао је и да није тачна изјава Човића да је Партизан добијао више новца од Звезде.

"Човићева изјава није тачна, јер у делу где помиње свог сарадника Бојана Радовановића, чије послове не знам до детаља, он наводи како је КК Партизан примио дупло више новца од Звезде.  Прави конструкцију где можда има зрно папиролошке истине везано за накнадни исказ Радовановића. Али жели да због дела сумњиве истине, целу тезу прогласи истинитом. Потпуно је нетачно да смо примили дупло више новца, било је више него обрнуто".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар